Situație tot mai tensionată pe frontul din Ucraina. Rușii au cucerit alte două sate din estul țării

Data publicării:
tanc pe frontul din ucraina
Cele două sate sunt situate în sectoare diferite ale frontului, ilustrând extinderea eforturilor ruseşti pentru a cuceri Donbasul. FOTO: Profimedia Images

Rusia a revendicat duminică preluarea sub control a două noi sate în estul Ucrainei, continuându-şi presiunea lentă asupra unui adversar care duce lipsă de oameni şi muniţii, relatează France Presse, transmite Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a indicat în raportul său zilnic că trupele ruse au cucerit localitatea Spirne, în apropierea oraşului Lugansk, aflat deja sub controlul Moscovei, şi a aşezării Novoaleksandrovka, situat în apropiere de Oceretino.

Cele două sate sunt situate în sectoare diferite ale frontului, ilustrând extinderea eforturilor ruseşti pentru a cuceri Donbasul, estul industrial al Ucrainei, unde se desfăşoară luptele în mod special.

Sâmbătă, armata rusă revendicase deja capturarea sătucului Sumî, din apropierea oraşului minier Toreţk, una din axele principale de atac în prezent.

Rusia câştigă teren după eşecul contraofensivei ucrainene din vara trecută şi căderea fortăreţei Avdiivka în februarie. Ea se confruntă cu o armată ucraineană lipsită de recruţi din cauza unei mobilizări lente şi a deficitului de arme şi muniţii în urma întârzierilor în livrarea ajutorului occidental.

Rusia a lansat, de asemenea, la începutul lunii mai o ofensivă în regiunea de frontieră Harkov, în nord-est, cucerind rapid mai multe localităţi înainte de a fi oprită după ce Ucraina a trimis întăriri trupelor sale.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri