Șeful diplomației UE: În lipsa sprijinului occidental, războiul din Ucraina se termină în 15 zile, iar Putin își va atinge obiectivele

Data publicării:
Ukranian army train with British and US weaponry in Donetsk Oblast
Militar ucrainean aflat pe frontul din Donețk se antrenează cu o armă antitanc de producție occidentală. Foto: Profimedia Images

Războiul din Ucraina se va termina în 15 zile, dacă Occidentul oprește sprijinul său financiar și militar acordat guvernului de la Kiev, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell, într-un interviu acordat presei din Spania.

„Multă lume își dorește ca acest război să se termine cât mai repede posibil. În primul rând, ucrainenii. Dar ce este important e cum să se termine. Dacă noi (Occidentul) oprim spijinul oferit Ucrainei, în 15 zile războiul va fi gata, iar Putin își va atinge obiectivele”, a spus Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.

Șeful diplomației UE a sugerat că sprijinul occidental pentru Kiev trebuie să continue.

„Dar vrem noi să se întâmple asta ucrainenilor și securității noastre europene? Trebuie să facem tot ce e posibil ca, la vremea potrivită, negocierile să se desfășoare în condiții favorabile care să asigure suveranitatea și integritatea teritoriale ale Ucrainei”, a mai spus Borrell. 

Josep Borrell a mai menționat adoptarea de către UE a 14 pachete de sancțiuni îndreptate împotriva Rusiei și a complexului militar al lui Putin și a subliniat sprijinul militar oferit Ucrainei pentru a putea continua să lupte împotriva armatei ruse.

În urmă cu o lună, șeful politicii externe a UE a îndemnat aliații să ridice restricțiile pentru Ucraina privind folosirea armelor occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi obiective din Rusia.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri