Sătulă să i se fure corespondența, o femeie din California le-a întins hoților o capcană

Data actualizării: Data publicării:
Cutie poștală
Femeia a dat dovadă de multă inițiativă. Foro: Profimedia
Din articol

O femeie din California, a cărei corespondență a fost furată recent, a folosit tehnologia pe post de momeală pentru a da de urma hoților, arată un comunicat din partea biroului șerifului din comitatul Santa Barbara.

Autoritățile din Los Alamos au arestat doi suspecți cu ajutorul unui dispozitiv de localizare Apple AirTag pe care femeia și l-a trimis prin poștă, a declarat biroul șerifului într-un comunicat de presă.

Polițiștii au răspuns în acea dimineață la o alertă privind un furt de corespondență, care tocmai avusese loc la oficiul poștal local. Când au ajuns, au aflat că femeii i se furase recent corespondența, așa că ea a decis să își trimită un pachet cu dispozitivul de urmărire în interior.

Dispozitivele funcționează prin trimiterea unui semnal Bluetooth pe care dispozitivele din apropiere din rețeaua Find My a Apple îl pot detecta, potrivit Apple. AirTag își trimite locația în iCloud-ul unui utilizator, permițându-i să vadă unde se află pe harta Find My.

„Este important de remarcat faptul că victima nu a încercat să contacteze suspecții pe cont propriu”, a declarat biroul șerifului în comunicat.

Potrivit biroului șerifului, presupușii hoți au fost localizați în Santa Maria, California, în apropiere, cu corespondența victimei - inclusiv pachetul care conținea AirTag-ul - și alte articole despre care autoritățile cred că au fost furate de la mai mult de o duzină de victime.


Infractorii

Virginia Franchessca Lara, 27 de ani, și Donald Ashton Terry, 37 de ani, au fost arestați în legătură cu infracțiunea, au declarat autoritățile.

Lara a mai fost arestată pentru infracțiuni grave, inclusiv posesie de cecuri cu intenția de a comite o fraudă, cecuri fictive, furt de identitate, furt de carduri de credit și conspirație, și rămâne în arest pe o cauțiune de 50.000 de dolari începând de joi, arată înregistrările închisorii.

Terry se confruntă cu acuzații de infracțiuni grave, inclusiv tâlhărie, posesie de cecuri cu intenția de a comite o fraudă, furt de carduri de credit, furt de identitate și conspirație și a fost reținut pe o cauțiune de 460.000 de dolari, potrivit înregistrărilor închisorii.

CNN a contactat avocații care îi reprezintă pe Lara și Terry pentru comentarii.În comunicat, biroul șerifului din comitatul Santa Barbara a lăudat-o, de asemenea, pe proprietara AirTag „pentru soluția sa proactivă” de a da de urma hoților.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Astronaut NASA surprinde o descoperire uimitoare în spațiu: Imagini spectaculoase de pe ISS [VIDEO]
Digi FM
Dinu Maxer, detalii neașteptate privind relația cu Nicoleta Luciu: „Ea era plecată la Miss World, m-am...
Pro FM
Selena Gomez a dezvăluit că nu poate face copii, din cauza problemelor de sănătate: „Mi-ar pune viața în...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Casa de Pensii anunță care pensii au fost recalculate greșit? Pensionarii, păgubiți cu 2.400 lei
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Lucy Hale din Pretty Little Liars, dezvăluiri dure despre anii de abuz de alcool: "Dacă aș fi continuat, aș...
UTV
The Weeknd a lansat piesa „Dancing in the Flames”. Videoclipul este filmat cu noul iPhone 16 Pro