Video Sabotor involuntar: un șoarece a băgat în beznă aeroportul din Frankfurt. Și-a ales o oră ”decentă” pentru a acționa

Data actualizării: Data publicării:
Aeroportul din Frankfurt. Foto: Profimedia Images
Aeroportul din Frankfurt. Foto: Profimedia Images

Noaptea a fost mai întunecată decât de obicei la aeroportul din Frankfurt, unde un șoarece a provocat un scurtcircuit într-o stație de transformare. Curentul electric a căzut, iar sistemele de urgență s-au activat. Incidentul neobişnuit a avut loc în noaptea de luni spre marți. Totuși, problemele majore au fost evitate, securitatea aeroportului nu a fost afectată.

Potrivit unui purtător de cuvânt al furnizorului de energie Syna, sabotorul involuntar a acţionat chiar înainte de începerea interdicţiei de zbor pe timp de noapte, în jurul orei 23:00. La Frankfurt există o interdicție de zbor între orele 23:00 și 05: 00. În urma incidentului s-a declanşat alarma de incendiu, iar pompierii au intervenit. Animalul a fost găsit mort lângă cablul ros, relatează Tagesschau.

Zonele afectate au fost terminalele A şi B din clădirea 1, însă generatoarele de rezervă au asigurat o iluminare minimă. Având în vedere ora târzie, impactul asupra operaţiunilor a fost limitat, iar siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment.

Întreruperea a afectat aproximativ 1.000 de bagaje care se aflau pe benzile transportoare, însă situaţia s-a normalizat treptat începând cu ora 3:30 dimineaţa. Primele zboruri au putut decola și ateriza cum era prevăzut, potrivit sursei citate.

Totuși, la zborurile înregistrate la terminalul 1, în principal utilizat de compania aeriană Lufthansa, au fost consemnate câteva întârzieri și anulări ale unor zboruri.

Pana de curent a afectat și clădiri din jurul aeroportului, printre care și două hoteluri.

Incidentul de la aeroportul Frankfurt nu este un caz izolat. În decembrie 2022, şoarecii au provocat un scurtcircuit la o intersecţie importantă din oraş,Friedberger Landstraße/Alleenring, în decembrie 2022, iar prezenţa rozătoarelor este o problemă recurentă în clădirile aeroportului. Pentru a combate această problemă, operatorul aeroportuar Fraport a instalat aproximativ 5.000 de capcane pentru şoareci.

Fraport afirmă că utilizează în permanență substanțe antiparazitare, dar, cu toate acestea, astfel de incidente nu pot fi complet excluse.

Fraport a déclaré qu'il utilise en permanence des antiparasitaires. Cependant, des incidents comme l'actuel ne peuvent pas être complètement exclus, a déclaré un porte-parole.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu