Noile tehnologii vor aduce beneficii uriașe pentru oameni, dar si pentru animale. S-ar putea încheia vremurile în care oamenii au ținut tot felul de specii în captivitate pentru divertisment. Mai nou, un delfin robot ar putea să fure zâmbetele la delfinarii.
Delfinii roboți ar putea înlocui cât de curând aceste mamifere care sunt ținute captive în parcurile de distracții acvatice și folosite la spectacole. O companie americană a creat un robot delfin care cu greu poate fi deosebit de unul real.
Robotul delfin a fost creat de o companie americană care a lucrat pentru filme de succes printre care se numără "Salvati-l pe Willy", "Rechinii ucigași" și "Abisul".
Reprezentanții ei cred că tehnologia sa va transforma parcurile marine în următorii ani, oferind o alternativă mamiferelor capturate, crescute, antrenate și ținute în captivitate. Delfinul robot a fost lansat în această vară, inițial în parcuri marine din China.
Potențialul este imens pentru astfel de tehnologii. Recent, un renumit circ german a introdus holograme în spectacole în locul animalelor în carne și oase, iar publicul a fost în extaz. Pe lângă faptul că animalele vor fi protejate și spectacolul poate trece la un nivel mult mai atractiv, cu efort minim.
Roger Holzberg, director în cadrul companiei de inovație: Industria parcurilor marine a tot pierdut bani în ultima decadă din varii motive. Există acum o cale să reinventăm totul. Am văzut spectacole acrobatice de mai bine de jumătate de secol. Imaginați-vă cum ar fi să prezentăm animale care nu ar fi putut fi niciodată duse în aceste condiții. Rechini albi imenși, dragoni fantastici care să iasă din apă și să scuipe foc, animale preistorice cu care să poți chiar să înoți. Nu este doar despre delfini, este despre tot ceea ce ne putem imagina.
Un delfin robot costă acum între 40 și 60 de milioane de dolari, dar compania spune că, în doar câțiva ani, costurile pot fi amortizate.
Editor : Georgiana Marina