Video Rușii susțin că au distrus un sistem HIMARS al ucrainenilor. Momentul în care a fost lovit de o rachetă, filmat din dronă

Data actualizării: Data publicării:
HIMARS distrus

Rușii au anunțat că au distrus un sistem HIMARS al ucrainenilor, prezentând și imagini filmate din dronă, în care se vede explozia unui lansator multiplu de rachete.

Imaginile au fost prezentate de agențiile ruse TASS și RIA Novosti, iar ulterior preluate inclusiv de canale ucrainene și jurnaliști specializați în războiul din Ucraina. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul ar fi avut loc în regiunea Sumî din nordul Ucrainei, la granița cu Rusia, potrivit surselor citate, care au făcut geolocalizarea imaginilor.

Din relatările bloggerilor care au preluat imaginile, lansatorul HIMARS a fost localizat după ce a lansat două rachete spre regiunea Kursk din Rusia, iar apoi urmărit din dronă, până când s-a ascuns într-o pădure, pentru reîncărcarea lansatoarelor probabil.

Acela a fost momentul în care sistemul HIMARS a fost lovit de o rachetă rusească Iskander, conform surselor citate. Explozia principală a fost urmată de mai multe explozii secundare, ceea ce arată că s-a detonat și muniția de la bordul lansatorului.

Surse ucrainene susțin că acesta este al doilea sistem HIMARS din dotarea armatei pe care Rusia reușește să îl distrugă.

De partea cealaltă, ministerul rus al apărării susține, într-un raport preluat de TASS, că a distrus trei sisteme HIMARS într-o singură în regiunea Kursk, alături de alte tancuri și blindate. Informațiile nu pot fi confirmate din surse independente.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri