Rusia ajunge la 1.000 de victime pe zi în războiul din Ucraina. Spionajul militar britanic: „Comandanții recurg la atacuri fără noimă”

Data actualizării: Data publicării:
Rusia a suferit un număr uriaș de pierderi în Ucraina FOTO Profimedia
Rusia a suferit un număr uriaș de pierderi în Ucraina FOTO Profimedia

Războiul din Ucraina rămâne brutal, ambele părți suportând pierderi grele. În acest context, este foarte probabil ca forțele ruse să continue să sufere peste 1.000 de victime pe zi în luna septembrie. În acest ritm, Moscova ar putea pierde 700.000 de oameni înainte de sfârșitul anului, scrie The National Interest.

Războiul din Ucraina continuă, iar ambele părți încearcă să obțină avantajul operațional și să îl folosească pentru a-și atinge obiectivele operaționale. Armata rusă presează foarte puternic în Donbas, în special în direcția Pekrovsk. Dacă orașul cade, liniile logistice ucrainene din regiune vor avea de suferit, iar Kievului îi va fi mai greu să mențină linia de contact, arată susa citată.

În august, armata ucraineană a lansat o ofensivă extrem de ambițioasă în regiunea Kursk, Rusia, pentru a contracara presiunea Moscovei. Forțele ucrainene au capturat zeci de așezări. Aceasta este prima dată de la începutul războiului când ucrainenii au invadat Rusia și au ocupat terenuri.

Deși conducerea militară ucraineană deturnează importante brigăzi mecanizate pentru a-și susține incursiunea în Rusia, obiectivul Kievului este de a forța Moscova să clipească și să retragă forțele de pe linia de contact din Ucraina. Într-un fel, armata ucraineană încearcă să apere Pekrovsk prin apărare ofensivă.

Cu toate acestea, armata rusă nu a făcut decât să devieze forțele din alte părți, mai liniștite, ale liniei de contact. Până în prezent, Kremlinul a reușit să mențină presiunea atât în direcția Pekrovsk, cât și să limiteze ofensiva ucraineană în regiunea Kursk.

Pe fondul tuturor acestor lupte, ambele părți au suferit pierderi grele.

Pierderi uriașe pentru Rusia

Armata rusă a suferit mult mai multe pierderi decât adversarul său ucrainean. Acest lucru se datorează în principal faptului că Rusia este agresorul - atacatorii suferă de obicei mai multe pierderi decât apărătorii - dar și faptului că liderilor militari ruși nu le pasă de trupele lor. Cel puțin nu în modul în care o fac ucrainenii. Kievul a fost precaut pentru a nu-și sacrifica viitorul prin decimarea populației sale tinere masculine, mai notează The National Interest.

„Media zilnică a pierderilor rusești (morți și răniți) în Ucraina a crescut în august 2024 la 1.187 pe zi, conform rapoartelor Statului Major ucrainean”, a apreciat Serviciul britanic de informații militare în ultima sa estimare operațională privind războiul.

De la începutul invaziei pe scară largă din Ucraina, la 24 februarie 2022, armata rusă, unitățile paramilitare și forțele separatiste pro-ruse au făcut peste 610.000 de victime și, desigur, estimările variază. În comparație, forța de invazie inițială număra aproximativ 200.000 de trupe.

„Creșterea ratei victimelor din august 2024 se datorează aproape sigur operațiunii Kursk a Ucrainei și presiunii continue asupra axei Pekrovsk. Rusia continuă să se bazeze pe masă pentru a-și atenua lipsa de personal și de capacitate de echipament”, a adăugat Serviciul britanic de informații militare.

Comandanții ruși au arătat o preferință brutală pentru atacurile cu valuri umane, care amintesc de Primul Război Mondial. Înțelegând că trupele lor - și ei - nu dispun de armamentul combinat și de pregătirea tactică necesare pentru a fi mai eficienți în ofensivă, comandanții ruși au recurs la atacuri fără noimă.

„Deși presiunea rusă asupra întregii linii a frontului va continua în următoarea lună, constrângerile lor de capacitate vor continua probabil să reducă capacitatea lor de a exploata orice succes tactic în câștiguri operaționale mai largi”, a declarat Serviciul britanic de informații militare.

În plus, forțele ruse vor continua probabil să înregistreze peste 1.000 de pierderi pe zi în septembrie. În acest ritm, Moscova ar putea ajunge să piardă 700.000 de oameni până la sfârșitul anului, mai arată revista americană.

Editor : I.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu