Rusia acuză Franța că „agită” pentru un nou război în Caucaz

Data publicării:
Maria Zaharova
Maria Zaharova. Foto: Profimedia Images

Rusia a acuzat Franța că „agită” pentru declanșarea unui nou război în Caucazul de Sud, după ce guvernul de la Paris a semnat un acord de vânzare de sisteme de artilerie către Armenia, relatează The Moscow Times.

„Franța provoacă încă o rundă de confruntare armată în Caucazul de Sud și o fac în multe feluri diferite. Această vânzare de arme este doar un pas”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin, Maria Zaharova, miercuri.

Comentariile ei vine în completarea unei afirmații similare făcute de ministerul apărării azer, care a acuzat Franța că „urmărește o politică de militarizare și de intrigi geopolitice în regiune, dar și că dorește să prevină normalizarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia”.

„Această politică de revanșism a conducerii armene este o manifestare a iresponsabilității politice care deschide calea spre un nou război”, au transmis azerii.

Achiziția de artilerie de tip Caesar, de producție franceză, arată interesul tot mai mare al Armeniei față de consolidarea legăturilor de securitate cu Occidentul, pe fondul tensiunilor în creștere cu Rusia, un aliat tradițional al țării, dar care a eșuat în a-i garanta interesele.

Relațiile Armeniei cu Rusia s-au deteriorat rapid după ce armata rusă a refuzat să intervină în timpul atacului azer din Karabah, în 2023.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri