Galerie Foto Regele Charles l-a întâmpinat la Londra pe împăratul Japoniei. Este prima vizită de stat găzduită de acesta după diagnosticul de cancer

Data actualizării: Data publicării:
Regele Charles și Împăratul Naruhito.
Regele Charles și Împăratul Naruhito. Foto: Profimedia Images

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și Regina Camilla i-au întâmpinat, marți, la Londra, pe împăratul Japoniei Naruhito și soția sa, marcând începutul unei vizite de stat de trei zile, care include o paradă militară, o procesiune a trăsurilor și un banchet de stat. Este prima vizită de stat găzduită de Regele Charles după diagnosticul de cancer.

Prințul William a călătorit la hotelul în care stăteau împăratul japonez în vârstă de 64 de ani și împărăteasa Masako, înainte ca trio-ul să sosească pentru o ceremonie de bun venit la Parada Gărzilor Cailor de marți, informează Reuters

Cei doi șefi de stat au inspectat apoi Garda de Onoare, în timp ce rândurile de soldați în uniformele lor tradiționale stacojii și pălăriile din piele de urs neagră stăteau în căldura verii.

Cei doi au călătorit apoi la Palatul Buckingham cu o trăsură condusă de cai, cu margini aurii.

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla cu Împăratul Naruhito și soția sa, Împărăteasa Masako a Japoniei. Foto: Profimedia Images
Regele Charles al III-lea și Regina Camilla cu Împăratul Naruhito și soția sa, Împărăteasa Masako a Japoniei. Foto: Profimedia Images

Călătoria împăratului japonez urmărește să celebreze și să aprofundeze legăturile militare, culturale și științifice dintre cele două țări, și a fost amânată încă din 2020 din cauza pandemiei. Are loc acum, în perioada premergătoare alegerilor din Marea Britanie din 4 iulie, ceea ce înseamnă că unele dintre elementele politice obișnuite vor lipsi.

Nu va avea loc o întâlnire la Downing Street între împăratul și prim-ministrul britanic Rishi Sunak, deși Sunak și liderul opoziției Kier Starmer vor participa amândoi la banchetul de stat de la Palatul Buckingham de marți seară.

Vizita vine într-un moment dificil pentru monarhia britanică, după ce Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu cancer la începutul acestui an, iar soția lui William, Kate, urmează un tratament de chimioterapie pentru cancer. Cu atât mai mult, Prințesa Anne, sora mai mică a lui Charles, a suferit o accidentare la cap duminică, după un incident despre care se crede că ar fi implicat un cal. Deși se așteaptă să se însănătoșească complet, ea s-a retras de la banchetul de stat.

Împăratul Naruhito a venit la Londra în 2022 pentru a participa la înmormântarea reginei Elisabeta și îi place mult Marea Britanie. Acesta a studiat aici la începutul anilor 1980.

El a vorbit despre bunătatea pe care i-au arătat-o ​​familia regală britanică în acel moment, inclusiv despre o vizită cu familia regală la Castelul Balmoral din Scoția, unde Regele Charles l-a dus la pescuit. 

Editor : Cristina Sava

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Satul din Alba care se gospodărește singur datorită localnicilor, e unic în România. Aceștia își construiesc...
Digi FM
Soțul Ilenei Stana Ionescu, prima declarație după moartea actriței: “Nu și-a luat adio de la mine. Săraca...
Pro FM
Babs rupe tăcerea despre adevăratul motiv pentru care ea și Dorian Popa s-au despărțit: „Asta ne-a afectat...
Film Now
Will Smith, prima piesă rap după 7 ani: Când m-am simţit cel mai rău în viaţa mea, muzica a fost întotdeauna...
Adevarul
Legătura uluitoare între dispariția dinozaurilor și struguri. Ce spun oamenii de știință
Newsweek
Recunoașteți personajul? Eroul României la Euro 2024. A fost orfan de ambii părinți
Digi FM
Explozie de cereri pentru terenuri la 10 eurocenţi/mp. Campania inedită a transformat o comună din...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Millie Bobby Brown, vacanță cu părinții soțului în Sardinia. Imagini cu actrița din „Stranger Things” și fiul...
UTV
Babs dezvaluie motivul despartirii de Dorian Popa: "Asta ne-a afectat relatia"