Rebelii Houthi au mai scufundat o navă comercială în Marea Roșie. Vrachierul grecesc avea la bord un echipaj de 22 de persoane

Data publicării:
tutor ship
Vrachierul deţinut de o companie din Grecia şi care naviga sub pavilion Liberia este a doua navă comercială scufundată de rebelii Houthi. Sursa foto: X

Vrachierul grecesc „Tutor”, care transporta cărbune, atacat în Marea Roşie de rebelii Houthi din Yemen săptămâna trecută, s-a scufundat, a confirmat miercuri o companie de salvare maritimă.

Nava vrachier a fost lovită pe 12 iunie de rachete şi de o barcă prevăzută cu explozivi dirijată de la distanţă. De atunci, nava a început să ia apă şi în final s-a scufundat, informează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Două ambarcaţiuni ale companiei de salvare pe mare "Tsavliris Salvage" s-au îndreptat spre locul unde a fost semnalată ultima poziţie a navei, dar li s-a comunicat de către forţele navale din zonă că resturile şi petele de petrol observate la suprafaţa apei indică scufundarea acesteia, prin urmare au abandonat misiunea.

Vrachierul deţinut de o companie din Grecia şi care naviga sub pavilion Liberia avea 22 de membri ai echipajului, dintre care 21 au fost evacuaţi, iar unul, ce pare că se afla în sala motoarelor în momentul atacului, este dat dispărut.

Aceasta este a doua navă comercială scufundată de rebelii Houthi, apropiaţi de Iran, care controlează coasta vestică a Yemenului. Aceştia recurg la astfel de atacuri cu drone şi rachete din noiembrie anul trecut, când au ameninţat că orice navă aflată în zonă şi a cărei destinaţie este Israelul poate fi o ţintă a lor, ca ripostă faţă de ofensiva armatei israeliene împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza. Rebelii Houthi au atacat însă şi nave fără legătură cu Israelul.

Un astfel de atac cu rachete a avariat grav săptămâna trecută nava cargou "Verbena", sub pavilion Palau, deţinută de o campanie ucraineană şi care transporta materiale de construcţie. Echipajul nu a reuşit să oprească incendiul şi a abandonat cargoul, care acum pluteşte în derivă în Golful Aden şi riscă să se scufunde la rândul său.

Citește și Nava britanică Rubymar, atacată de rebelii Houthi, s-a scufundat. Imagini cu cargoul în timp ce este înghițit de ape 

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu, abandonat în uitare. Infrastructura care...
Digi FM
Calvarul trăit de o româncă în timpul relației cu un bărbat turc de religie musulmană: „Nu aveam voie să ies...
Pro FM
Dieta care îl ajută pe Sting să arate atât de bine la 73 de ani
Film Now
Zendaya, despre presiunea adusă de faimă: „Nu știu dacă o pot gestiona, am fost mereu un copil timid!” Cum...
Adevarul
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Newsweek
Ziua când pensia intră pe card în octombrie s-a schimbat. 2.300.000 pensionari sunt vizați
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Detaliul din Titanic pe care James Cameron l-a făcut public după mai bine de 20 de ani: “Uitați-vă cu atenție”
UTV
Au aparut imagini socante de la petrecerile lui P. Diddy. Rapperul a pus o femeie dezbracata pe masa, printre...