„Putin se teme de pace.” Zelenski acuză Rusia că vrea să implice Coreea de Nord în război: E un semnal evident

Data publicării:
MDA1MzE5N2ZiZWNkMDFkODdlYmEwMmNmMmQ5.thumb
Volodimir Zelenski. Foto: Getty Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, după decizia SUA privind un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari şi un pachet separat pentru finanţarea producţiei de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari, că e nevoie de hotărârea partenerilor în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Preşedintele Ucrainei afirmă în mesajul zilnic către popor că Statele Unite au luat o nouă decizie de a sprijini Ucraina – un nou pachet de apărare în valoare de 400 de milioane de dolari şi în plus, se pregăteşte un pachet separat pentru finanţarea producţiei de drone ucrainene, în valoare de 800 de milioane de dolari.

„Ucraina este recunoscătoare pentru acest sprijin. Trebuie să ne asigurăm că, în ciuda oricăror ameninţări politice din lume, Ucraina îşi poate apăra în mod constant suveranitatea şi independenţa. Acest lucru va fi cu siguranţă asigurat”, spune Zelenski.

El arată că fiecare întâlnire cu partenerii implică discuţii despre complexul de apărare-industrial şi precizează că a vorbit şi cu U.S. Secretarul Apărării Lloyd Austin despre punerea în aplicare a Planului Victoriei şi paşii concreti care pot aduce la viaţă punctele planului.

„Putin vrea să implice Coreea de Nord în prima linie”

„Avem nevoie de acţiuni decisive din partea partenerilor noştri, în special în lumina rapoartelor despre noul rol al Coreei de Nord în sprijinirea Rusiei. Este evident că Putin se teme de pace, motiv pentru care caută modalităţi de a escalada agresiunea şi de a implica Coreea de Nord în prima linie. Acesta este un semnal evident pentru întreaga lume, pentru cei care nu vor decât război. În această situaţie, sunt recunoscător fiecărui lider şi fiecărei naţiuni care creşte acum sprijinul pentru Ucraina, care a susţinut primul Summit inaugural pentru pace şi ne ajută să pregătim şi al doilea Summit”, mai spune Zelenski.

Citește și: SUA, despre trimiterea de trupe nord-coreene în Ucraina: „Este o evoluţie periculoasă”

Liderul ucrainean arată că peste 100 de ţări şi organizaţii internaţionale au fost alături de ei la primul Summit pentru pace.

„Toate principiile pentru restabilirea păcii pe care le-am propus se bazează pe deplin pe Carta ONU şi pe documentele internaţionale cheie. În iunie, când 100 de participanţi s-au adunat pentru a sprijini pacea pentru Ucraina şi eficacitatea deplină a Cartei ONU, a existat un sentiment real de egalitate între toate naţiunile la masă. A existat un adevărat respect pentru dreptul internaţional. Exact aşa ar trebui să fie al doilea Summit pentru Pace”, mai spune Zelenski.
viewscnt

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Bărbatul care a pierdut 35 de ani din viata, trezit din comă crede ca este in 1984 și ca are 24 de ani
Digi FM
Pepe, reacție după ce Raluca Pastramă l-a acuzat că s-a aliat cu avocatul Adrian Cuculiș și cu Ibrahim: „Mă...
Pro FM
Britney Spears, mesaj bizar: ”Ziua în care m-am căsătorit cu mine!” Fanii, foarte duri: „Ar trebui să fie din...
Film Now
Filmul cu fiul lui Jack Nicholson în distribuție, în cinematografe. Ce încasări a avut la box office-ul global
Adevarul
Cum va funcționa terapia anti-cancer cu Lutețiu 177 - pregătit la Centrala Nucleară Cernavodă: „Poate fi...
Newsweek
Zero lei pensie pentru sute de mii de pensionari. Șase situații blochează sistemul Casei de Pensii
Digi FM
Sabrina Ionescu, baschetbalistă de origine română, e campioană WNBA. S-a născut în California și e măritată...
Digi World
Doi doctori, total uimiți de ce au văzut la microscop pe mâini aparent curate: "Oh, asta e dezgustător!"
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
N-a apărut încă în cinema, dar e considerat de critici cel mai bun film al anului: "O adevărată epopee"
UTV
Liam Payne avea „cocaina roz” in organism la momentul decesului