Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Data publicării:
NDQwJmhhc2g9Yjk1OTM4YTk1NjRkYjI2NDMyOGIwNmYyZTM5YmYyNjY=.thumb
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat luni un decret prin care numărul soldaților din armata rusă a fost crescut cu 180.000 de militari, transmite meduza. Documentul prevede o a treia sporire de efective de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022. 

De la 1 decembrie, numărul personalului din Forțele Armate Ruse va crește la aproape 2,39 milioane de oameni, inclusiv 1,5 milioane de soldați. Fostul ministru al Apărării, Serghei Șoigu, a vorbit anterior despre necesitatea creșterii numărului personalului militar.

Potrivit decretului semnat de președintele rus, numărul personalului din Forțele Armate Ruse va fi de 2.389.130 de oameni, dintre care 1.500.000 de soldați. Decretul semnat de președintele rus intră în vigoare în decembrie 2024.

În decretul semnat anterior, în decembrie 2023, numărul personalului din armata rusă era crescut la 2.209.130 de oameni, dintre care 1.329.000 de militari.

După decretul semnat de președintele rus, armata va avea cu 180.000 de soldați mai mult fața de numărul actual.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă noul decret al lui Putin. Însă, după decretul semnat în decembrie 2023, oficialii din cadrul ministerului declarau că armata trebuie crescută prin recrutarea rușilor care își doresc să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării, prin urmare, „nu există planuri privind o creștere semnificativă a recrutărilor în serviciul militar obligatoriu, iar o mobilizare generală este exclusă”.

Ministerul, de asemenea, a explicat în 2023 că nevoia de creștere a numărului soldaților din armată este dată „amenințarea tot mai mare la adresa țării, legată de Operațiunea Militară Specială și extinderea continuă a NATO”.

Putin a început să crească dimensiunea armatei în august 2022. În acel moment era în vigoare decretul semnat încă în 2017, conform acestuia, numărul soldaților era de 1.013.628. Acest număr a fost actual până la începutul războiului.

Decretul semnat acum de liderul de la Kremlin a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice al statului rus. 

Vladimir Putin a mărit pentru prima oară dimensiunea armatei ruse în august 2022. La acel moment, în Rusia era în vigoare un decret din 2017 conform căruia personalul armatei era de 1.013.628 de militari, cifra cu care Moscova a intrat în război în data de 24 februarie 2022.

În septembrie 2022 Putin a ordonat declanșarea „mobilizării parțiale” pe fondul pierderilor suferite de forțele armate ruse în Ucraina, în pofida asigurărilor anterioare pe care le-a dat rușilor că doar soldați profesioniști vor fi trimiși să lupte în „operațiunea militară specială”.

 

 

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei