Putin reia propaganda ucrainenilor „neonaziști” și compară ofensiva din Kursk cu un masacru terorist unde au fost uciși 186 de copii

Data actualizării: Data publicării:
Dictator Vladimir Putin reveals his nervousness with his hand-wringing as he hears about the Ukrainian incursion into his Russian territory.
Vladimir Putin reacționează în timpul unui briefing referitor la situația militară din regiunea Kursk. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin compară actuala ofensivă ucraineană în regiunea Kursk cu masacrul de la școala din Beslan din 2004, o luare de ostatici sângeroasă de către terorişti islamişti, unde au murit 330 de persoane, inclusiv 186 de copii, informează AFP, preluată de news.ro.

„La fel cum am luptat împotriva teroriştilor, trebuie să luptăm azi împotriva celor care comit crime în regiunea Kursk, în Donbas, în Noua Rusie”, a declarat Putin, cu prilejul unei vizite la școala din Beslan, la 20 de ani de la tragedie.

„Noua Rusie” este o trimitere la un proiect al Kremlinului care vizează crearea unui teritoriu rus în sudul şi estul Ucrainei.

„La fel cum ne-am atins obiectivele în lupta împotriva terorismului, trebuie să le atingem şi în lupta împotriva neonaziştilor şi îi vom pedepsi fără veun dubiu pe criminali”, a mai spus Vladimir Putin, care a reluat astfel propaganda „denazificării” Ucrainei.

Vladimir Putin a făcut aceste cu ocazia unei vizite la Scoala nr, 1 din Beslan - prima sa vizită la locul acestei drame - în Caucazul rus, cu scopul de a aduce un omagiu victimelor sângeroasei luări de ostatici pe care un comando cecen a comis-o în urmă cu 20 de ani.

Peste 1.000 de persoane au foat luate ostatice la 1 septembrie 2004 şi ţinute timp de 50 de ore în condiţii atroce. Intervenția trupelor ruse a provocat o baie de sânge: 330 de persoane au fost ucise, inclusiv 186 de copii.

Vladimir Putin s-a dus la cimitirul în care sunt îngropate majoritatea victimelor. El a îngenunchiat în faţa memorialului şi a depus trandafiri roşii, porivit unor imagini difuzate de serviciul de presă al Kremlinului. Putin a depus apoi flori la un monument dedicat militarilor din cadrul Forţelor Speciale ruse ucişi în luarea cu asalt a şcolii.

„Această tragedie va rămâne fără îndoială o rană incurabilă în memoria istorică a întregii Rusii”, a declarat Vladimir Putin.

Vizita lui Putin intervine în contextul în care Rusia este, pe propriul teritoriu, prada, de două săptămâni a unei ofensive militare ucrainene de o amploare fără precedent.

Armata ucraineană a înaintat 28-35 de kilometri în interiorul regiunii ruse Kursk în perioada scursă de la lansarea pe 6 august a unei ofensive care a deschis un front pe teritoriul rus, a declarat marţi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, în timp ce Rusia a anunţat crearea grupărilor de trupe „Belgorod”, „Briansk” şi „Kursk”, care poartă denumiri omonime celor trei regiuni ale sale frontaliere cu Ucraina şi vor avea ca misiune apărarea acestor regiuni.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...