Premierul Indiei va merge la Kiev, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina

Data publicării:
Negotiations between Russian President Vladimir Putin and Indian Prime Minister Narendra Modi in the Grand Kremlin Palace.
India nu a condamnat până acum invazia declanșată de Rusia. În imagini Modi este decorat de Putin. Sursa foto: Profimedia Images

Narendra Modi, premierul indian, va efectua o vizită în Ucraina, la aproximativ o lună după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin, la Moscova, informează Reuters, potrivit Agerpres. India nu a condamnat invazia declanșată de către Moscova în 2022.

Premierul Modi urmează să viziteze şi Polonia cu ocazia acestei deplasări în Europa, iar presa indiană a sugerat că deplasarea va avea loc mai târziu în cursul acestei săptămâni, conform AFP.

Reuters, în schimb, citează informaţii apărute în presa indiană, conform cărora este probabil ca premierul Modi să viziteze Kievul în această lună.

Capitalele occidentale au impus sancţiuni Moscovei, după invadarea Ucrainei în 2022, dar state prietene, precum India şi China, au continuat să facă comerţ cu Rusia. India s-a abţinut să dea vina direct pe Rusia - pentru ceea ce Moscova numeşte o „operaţiune militară specială” , îndemnându-i în acelaşi timp pe cei doi vecini să rezolve conflictul prin dialog şi diplomaţie.

France Presse aminteşte şi faptul că India s-a abţinut în momentele în care la ONU s-au votat rezoluţii care au vizat Moscova.

SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la relaţia Indiei cu Rusia, mai ales într-un moment în care Washingtonul a încercat să consolideze legăturile cu New Delhi, ca o potenţială contrapondere la puterea în ascensiune a Chinei.

New Delhi încearcă să îşi aprofundeze relaţia cu Occidentul, păstrând în acelaşi timp intacte legăturile cu vechea sa prietenă, Rusia.

De la începutul războiului cu Ucraina, Rusia a devenit un furnizor major de țiței la preţ redus pentru India, exporturi foarte necesare în urma impunerii sancţiunilor occidentale.
New Delhi a făcut presiuni, de asemenea, ca Moscova să returneze câţiva dintre cetăţenii săi care s-au înscris pentru "slujbe de sprijin" în armata rusă, dar au fost apoi trimişi să lupte pe linia frontului în Ucraina. Cel puţin cinci indieni au murit războiul declanșat de Rusia.

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu