Povestea rusoaicei care a luptat pentru Ucraina și a fost ucisă în prima linie. Olga renunțase la cetățenie din cauza lui Putin

Data publicării:
Olga Simonova
Olga Simonova a renunțat la cetățenia rusă pentru a lupta pentru Ucraina a fost ucisă în linia întâi a frontului. FOTO: Facebook

O femeie care a renunțat la cetățenia rusă pentru a lupta pentru Ucraina a fost ucisă în prima linie, transmite presa locală. Ea plecase din Rusia încă din 2014, pentru că nu a fost de acord cu Putin care anexase Crimeea. Și-a luat bilet doar dus și a spus familiei că nu se va mai întoarce niciodată. Își câștigase respectul și admirația ucrainenilor, iar vestea morții ei i-a întristat. 

Olga Simonova avea 34 de ani și a luptat pentru Ucraina, alături de Brigada 24 Mecanizată. Ea a murit marți, în regiunea sudică Herson, scrie Newsweek.com.

Simonova era din regiunea Chelyabinsk. Ea a părăsit Rusia și și-a cumpărat un bilet doar dus către Ucraina, indignată de măsurile luate de președintele rus.

Tânăra se mutase la Kiev. La scurt timp după aceea, ea a început să lucreze ca paramedic într-o unitate de voluntari, alături de Forțele Armate ucrainene.

Potrivit TSN, ea a devenit primul luptător străin din Forțele Armate care a primit cetățenia ucraineană în timp ce activa în armată. Ulterior, a primit grad de sergent și a condus un vehicul de luptă de infanterie în Brigada 24 Mecanizată.

Când Putin a declanșat ceea ce el a numit „operațiune militară specială” în Ucraina, Simonova a luptat în regiunea Donbas, din estul Ucrainei. Unitatea ei a fost ulterior transferată în sud, unde se desfășoară în prezent o aprigă contraofensivă ucraineană.

Moartea ei a fost raportată pentru prima dată de corespondentul TSN Natalia Nagornaya, care a spus că Simonova era „iubită de jurnalişti”.

„Astăzi, chiar și cei care de obicei se rețin plâng”, a scris ea într-o postare pe Facebook . "Ea a venit și a luptat pentru libertate. N-aș îndrăzni să-i spun că era rusoaică."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este clar cum a murit Simonova. Newsweek a contactat Brigada 24 Mecanizată și Ministerul de Externe al Ucrainei pentru comentarii.

Într-un interviu acordat publicației locale de știri Novynarnia în 2018, Simonova a spus că a venit pentru prima dată în Ucraina în 2014 fără să cunoască pe nimeni. Când a părăsit Rusia, ea a spus familiei ei că nu se va mai întoarce niciodată.

Anexarea Crimeei „a devenit o rușine pentru Rusia”, iar rușii au fost foarte influențați de propaganda pe această temă, a spus ea.

"Copiii sunt crescuți într-un stil militar-patriotic încă de la vârste mici. Așa a fost mereu în Rusia. Acești oameni sunt foarte ușor de manipulat: trebuie doar să arăți unde este inamicul și vor fi indiferenți indiferent ce dovezi le arăți ca să nu facă asta”, spunea tânăra.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
“Războiul din Ucraina este aproape de a se încheia”, susține Zelenski într-un interviu pentru...
Digi FM
Actrița Anca Dumitra, Geanina din "Las Fierbinți", a născut un băiețel. Își dorea să nască natural, dar nu...
Pro FM
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom...
Film Now
Javier Bardem o adoră pur și simplu! Penelope Cruz, impresionată de cum a vorbit soțul despre ea. S-a lăsat...
Adevarul
Cine are prioritate în intersecții. Detaliile ce încurcă numeroși șoferi
Newsweek
Pensie suspendată un an pentru acești români cu probleme la dosar. Anunț de la Casa de Pensii
Digi FM
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele dificile: "Am...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
Cum arată Xena și Gabrielle la mai bine de 20 de ani de la ultimul episod din "Xena, prințesa războinică"...
UTV
Angelina Jolie si fiica sa, Vivienne, si-au facut tatuaje identice dupa succesul piesei de pe Broadway, „The...