Polemică pe tema figurii din ceară care o înfățișa pe Sinead O’Connor. Un muzeu irlandez a retras-o după numai o zi de expunere

Data actualizării: Data publicării:
Sinead O’Connor
Sinead O’Connor. FOTO: Getty Images

Un muzeu irlandez va retrage o figură de ceară a cântăreței și compozitoarei Sinead O'Connor la doar o zi după ce a expus-o, ca urmare a reacțiilor din partea familiei și a publicului, a anunțat vineri CNN. Muzeul Național de Ceară din Dublin a dezvăluit figura lui O'Connor joi, pentru că era prima comemorare a morții cântăreței, dar imediat a stârnit critici din partea fratelui acesteia, John O'Connor, care a declarat pentru RTÉ's Liveline că figura de ceară „nu semăna deloc cu Sinead”, precum și din partea fanilor ei, dintre care unul a descris opera de ceară ca fiind „șocant de proastă” într-o postare pe rețeaua X (fostă Twitter).

O'Connor, care a murit din cauze naturale anul trecut, la vârsta de 56 de ani, era cunoscută pentru vocea sa deosebită, combinată cu o versificație excepțională, care îi exprima opiniile despre politică, spiritualitate, istorie și filosofie.

Succesul muzicii sale, cu single-uri precum „Nothing Compares 2 U”, combinat cu franchețea cu care a vorbit despre luptele sale cu dependența și boala mintală au făcut-o o figură influentă a culturii pop, în special în Irlanda sa natală.

John O'Connor a declarat că „ opera de ceară este hidoasă”. „Mi-am pierdut sora și pentru mine asta este important”, a spus el. „Din moment ce ea nu se află aici pentru a se apăra sau pentru a vorbi în numele ei, mi-am asumat responsabilitatea de a vă contacta în legătură cu acest subiect”, s-a adresat el muzeului.

Ca răspuns la critici, muzeul a declarat că „lansează un nou proiect pentru a crea o reprezentare mai exactă”, după ce a fost de acord că „figura nu surprinde pe deplin prezența și esența unică a lui Sinead”, așa cum și-a propus muzeul.

„Echipa noastră de artiști calificați va începe acest proiect imediat, asigurându-se că fiecare detaliu este meticulos creat pentru a celebra moștenirea ei în mod corespunzător”, a mai precizat muzeul.

Directorul muzeului, Paddy Dunning, care spune că a fost un prieten vechi al lui O'Connor, și-a cerut scuze familiei cântăreței la emisiunea Liveline de la RTÉ. El a explicat că sculptorul figurii de ceară nu se simțea bine și s-a retras după mulți ani de „muncă fantastică” pentru muzeu.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Iluzia optică ce face furori printre români. Clipește de câteva ori și vezi cine este personajul din imagine
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Pro FM
Ce avere are Inna, la doar 37 de ani. Arista deține o proprietate care costă peste un milion de dolari
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
Casa de Pensii refuză pe bandă rulantă adeverințe pentru o pensie mai mare la Mica Recalculare. Cum?
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Ce i-a răspuns Sebastian Stan unui reporter care l-a numit „monstru” pe colegul său din „A Different Man”...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei