Pentagonul: 11.000 de militari nord-coreeni au ajuns în Kursk și sunt gata să intre în luptă cu armata ucraineană

Data publicării:
profimedia-0907165649
De asemenea, Statele Unite consideră Coreea de Nord un stat cobeligerant, aflat în război alături de Rusia, împotriva Ucrainei. Imagine de arhivă cu antrenamente ale soldaților nord-coreeni. Foto: Profimedia Images

În jur de 11.000 de militari nord-coreeni au fost transferați în regiunea Kursk a Federației Ruse și urmează a intra în lupte directe cu armata ucraineană, informează Pentagonul.

„(Militarii nord-coreeni) se deplasează în Kursk cu un scop. Ne așteptăm ca aceștia să fie angajați în operațiuni de luptă”, a declarat Sabrina Singh, adjuncta secretarului de presă al Pentagonului.

În același timp, SUA nu au momentan indicii că alte trupe nord-coreene sunt transferate în Rusia, dar „asta s-ar putea schimba”, după cum a declarat Singh.

De asemenea, Statele Unite consideră Coreea de Nord un stat cobeligerant, aflat în război alături de Rusia, împotriva Ucrainei.

Răspunzând la o întrebare privind acuzaţia Rusiei că SUA escaladează războiul permiţând Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acţiune furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a declarat că „atunci când ne uităm la escaladarea acestui conflict, Rusia a fost cea care a escaladat conflictul de nenumărate ori”, indicând creşterea numărului de soldaţi nord-coreeni, informează news.ro.

Armele fabricate în SUA sunt destinate să fie utilizate în principal în această regiune pentru moment, a declarat un oficial american. Rusia încearcă să scoată Kursk de pe masă ca o potenţială monedă de schimb pentru ucraineni în orice viitoare discuţii de pace.

Miller nu a dorit să confirme oficial că SUA şi-a schimbat politica pentru a permite atacurile cu rază lungă de acţiune. Un înalt oficial american familiarizat cu această decizie a confirmat duminică că preşedintele Joe Biden şi-a schimbat politica pentru a permite Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu ATACMS furnizate de SUA - o măsură care vine după desfăşurarea acestor trupe nord-coreene la Kursk.

Militarii ucraineni au declanșat în luna august o incursiune terestră în regiunea Kursk, fără ca armata rusă să reușească până acum să-i respingă dincolo de frontiera ruso-ucraineană. Conform Pentagonului, în acest moment armata rusă înregistrează 1.200 de pierderi pe zi (militari uciși și răniți).

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri