Parcul Național Yellowstone din SUA a fost închis luni pentru prima oară în ultimii 34 de ani în perioada turistică de vară din cauza inundațiilor record și a alunecărilor de teren provocate de ploile „fără precedent” care au creat „condiții extrem de periculoase”, informează France24.
Întreg parcul care se întinde pe teritoriile statelor Wyoming, Montana și Idaho va rămâne închis pentru vizitatori, inclusiv pentru persoanele care au locuri de cazare rezervate, cel puțin până miercuri pentru ca oficialii să poată inspecta podurile, drumurile și celelalte instalații avariate sau distruse de inundații.
Închiderea parcului vine chiar în anul în care Yellowstone împlinește 150 de ani de când președintele american Ulysses S. Grant a semnat legea prin care parcul național a fost creat.
Toate cele cinci intrări ale parcului au fost închise traficului pentru prima dată pe timp de vară de la incendiile devastatoare din 1988. Serviciul Parcului Național a spus că lucrează la evacuarea vizitatorilor și a angajaților care au rămas, în special, în zona de nord lovită cel mai tare de inundații.
Numeroase drumuri care traversează parcul au fost distruse sau blocate de alunecările de teren care au distrus și câteva poduri, potrivit agenției care se ocupă de administrarea parcului. Reparațiile în anumite locuri ar putea dura și câteva luni de zile.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Inundațiile și alunecările de teren au fost provocate de mai multe zile de ploi torențiale neîncetate care au venit după una dintre cele mai ploioase primăveri din ultimii ani în regiune. Administratorii parcului au descris ploile și inundațiile ca fiind „fără precedent”, în timp ce râul Yellowstone a atins niveluri record.
Parcul Yellowstone, înființat în 1872, a fost primul parc național din lume și este una dintre cele mai importante destinații turistice în aer liber din SUA, renumită pentru gheizerele sale, fauna sălbatică abundentă și peisajul spectaculos.
Editor : Raul Nețoiu