Video Panică la Munchen. Un austriac de 18 ani a fost ucis de polițiști după ce a deschis focul lângă Consulatul Israelului

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură Digi24

Mai multe focuri de armă au fost trase în în apropiere de Consulatul Israelului din centrul orașului Munchen, din Germania. Un tânăr austriac în vârstă de 18 ani a fost împușcat de forțele de ordine. Ministrul de Interne bavarez a anunțat că este posibil ca ținta atacului să fi fost Consulatul, care însă era închis joi.

Actualizare 16.1o: Bărbatul înarmat ucis joi de poliţie în apropiere de consulatul israelian din Munchen a fost identificat: era un cetăţean austriac în vârstă de 18 ani, a comunicat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, citat de dpa, potrivit Agerpres.

Ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Hermann, a afirmat că atacatorul a fost doborât după ce trăsese mai multe focuri de armă către agenţii de poliţie.

Oficialul a declarat că nu poate exclude posibilitatea ca ţinta tânărului să fi fost consulatul israelian.

Ministerul de externe al Israelului a precizat pentru dpa că niciunul din angajaţii săi nu a fost rănit în cursul incidentului; consulatul era închis pentru comemorarea victimelor atentatului terorist de la Munchen, din timpul Jocurilor Olimpice din 1972, când mai mulţi militanţi palestinieni au ucis 11 israelieni

Știrea inițială

Alin Borcea, jurnalist Digi24: Zeci de echipaje de poliție au blocat accesul către această piață din centru Munchenului. Aici sunt un centru de documentare al crimelor nazismului și Consulatul israelian din Munchen. În această dimineață, poliția a văzut un individ suspect în apropiere de consulat. Din primele informații, autoritățile au crezut acesta are o armă în mână, așa au deschis focul asupra lui. L-au împușcat de câteva ori, l-au rănit și l-au reținut. Nu știm mai multe informații despre acest suspect care a fost împușcat de poliția din Munchen pentru că autoritățile nu vor spună nimic deocamdată, iar presa germană nu a reușit obțină alte informații.

Din cauza acestor focuri de armă a venit și această operațiune amplă a poliției din Munchen. Repet, zeci de echipaje de poliție blochează accesul rutier și pietonal în piața din centrul capitalei bavareze. De asemenea, un elicopter survolează în continuare centrul Munchenului pentru a vedea dacă sunt alți suspecți. Autoritățile nu au vorbit despre faptul că ar putea să aibă și alte persoane în vedere. Nu au spus nici care ar fi fost motivele pentru care au tras în acest individ, dincolo de faptul părea fie înarmat, care ar fi fost motivele lui sau dacă l-au bănuit de alte lucruri.

Poliția este în alertă pentru astăzi se împlinesc 52 de ani de când o grupare teroristă palestiniană a luat ostatici mai mulți sportivi israelieni care participau la Jocurile Olimpice de la Munchen și i-au omorât ulterior pe aceștia. Este un moment foarte dureros pentru istoria recentă a orașului, iar în contextul războiului din Gaza și a amenințărilor teroriste din ce în ce mai mari, inclusiv în Germania, autoritățile nu vor să riște și intervin în forță în orice moment. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu