Operațiunea “Sclavi pentru drone”. Putin folosește munca forțată în fabrici militare, unde sunt exploatate femei din Africa

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin
Femeile lucrează sub supraveghere constantă și există indicii și cu privire la exploatarea lor sexuală. Foto: Profimedia

Femei din mai multe țări africane, precum și din Sri Lanka, au ajuns în Rusia, sub promisiunea unui loc de muncă în Europa, însă au ajuns să lucreze, de fapt, la producția de drone kamikaze, în Republica Tatarstan, arată o analiză a Institutului Robert Lansing, care citează și o anchetă AP.

Definiția juridică internațională a traficului de persoane include acțiuni prin care victimele sunt constrânse să lucreze pentru o altă parte, adesea prin violență sau înșelăciune, iar modalitatea Moscovei de a proceda în acest caz se înscrie în această definiție.

Femeilor din Uganda, Rwanda, Kenya, Sudanul de Sud, Sierra Leone, Nigeria și Sri Lanka li s-au promis locuri de muncă cu bilete de avion gratuite, doar pentru a fi trimise într-o zonă economică specială numită „Alabuga”, unde sunt fabricate drone în scopuri militare. Aceasta demonstrează un caz clar de fraudă și înșelăciune.

Traficul de persoane este, de asemenea, evident în ascunderea, transportul și predarea victimelor către alte părți.

200 de sclavi, condiții inumane și riscante

În prezent, aproximativ 200 de femei tinere, majoritatea cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, lucrează în aceste facilități, unele dintre ele fiind studente de schimb de la vârsta de 16 ani. O femeie a declarat că a crezut că se îndreaptă spre Europa, doar pentru a se trezi în „Alabuga”, regretându-și decizia și deplângând condițiile grele de muncă și salariile mici.

Femeile lucrează sub supraveghere constantă, atât în fabrici, cât și în dormitoarele lor, ceea ce sugerează o libertate limitată și detenție ilegală. Rapoartele ridică, de asemenea, îngrijorări cu privire la posibila exploatare sexuală de către securitatea și conducerea unității.

Salariile promise în momentul recrutării sunt semnificativ mai mici decât cele oferite, iar orele de lucru sunt mai lungi. Femeile ar fi împiedicate să se întoarcă acasă, confirmând și mai mult detenția lor ilegală. Potrivit unor surse, telefoanele lor sunt verificate pentru a detecta eventuale comunicări „nedorite”. Aceste femei sunt forțate să lucreze cu substanțe chimice toxice, fără protecție adecvată. Fabrica din Alabuga, construită în 2023, este deținută de guvernul rus, finanțată de Ministerul Apărării și de VTB Bank.

Politici coloniale

Această situație evidențiază aprobarea tacită și cunoașterea de către Rusia a utilizării muncii forțate la unitatea sa de producție de drone. Exploatarea femeilor africane în acest mod se aliniază constatărilor anterioare cu privire la politicile coloniale ale Rusiei în Africa.

În timp ce Moscova critică Occidentul pentru colonialism în propaganda sa, ea exploatează în mod activ nu numai resursele naturale ale Africii, ci și oamenii săi - victime ale crizelor economice - prin înșelăciune și restricționarea libertății lor. Acțiunile Rusiei completează deficitul de forță de muncă cauzat de mobilizarea oamenilor pentru războiul din Ucraina, un război marcat, de asemenea, de motivații coloniale.

„Lipsa de reacție din partea guvernelor țărilor africane implicate este izbitoare. Această tăcere, care echivalează cu o complicitate tacită la traficul de persoane, necesită un răspuns juridic și politic ferm la nivel internațional”, este de părere Institutul Robert Lansing.

 

Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia aruncă în lupta din Ucraina o armă sovietică din anii ’40, semn al...
Digi FM
MrBeast, 27 de milioane de vizualizări în 16 ore, la un clip filmat în Salina Turda. A stat 7 zile în...
Pro FM
Anca Țurcașiu, despre iubitul care o face să radieze: "Suntem prieteni de 20 de ani, n-am crezut că vom fi...
Film Now
Apropiații își fac griji pentru Hugh Jackman: „S-a cam pierdut în tot acest proces”. Una dintre marile temeri...
Adevarul
Omenirea atinge limita superioară a speranței de viață, conform unui nou studiu. Cel mai bătrân om are 116 ani
Newsweek
Pensie cu 1.300 lei mai mare la recalculare. De ce Casa de Pensii nu îi dă banii? NU e singurul caz!
Digi FM
Mesajul lăsat de tricolori în vestiarul din Larnaca, după meciul cu Cipru: "Vă mulțumim pentru ospitalitate"...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Filmul cu buget redus, care i-a luat fața lui "Joker 2". Scădere de 82% a vânzărilor de bilete pentru...
UTV
Randi a fost prins drogat la volan. Artistul a refuzat testarea, dar analizele INML au confirmat consumul de...