Tendinţe ''îngrijorătoare'' ale infecţiilor cu noul coronavirus se manifestă în sudul Europei şi în regiunea Balcanilor, a declarat miercuri directorul Programului pentru Situaţii de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Michael Ryan, scrie Agerpres, citând Reuters.
''Evident, Americile reprezintă în continuare în mod clar punctul fierbinte, America de Nord, Centrală şi de Sud, dar boala începe să accelereze în Africa", a declarat Ryan pentru postul de radio Newstalk din ţara sa natală, Irlanda.
''De asemenea, chiar şi în Europa, deşi în mod clar în vestul Europei boala este ţinută sub control, avem încă unele tendinţe îngrijorătoare, în sudul Europei şi în Balcani, astfel încât nu am ieşit încă la lumină în mediul european'', a adăugat Ryan subliniind că ''este nevoie de vigilenţă susţinută''.
Presa italiană: România riscă să devină Brazilia Europei
România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de cazuri anunțate în ultimele zile, recordul de 1030 de cazuri fiind anunțat miercuri.
Publicația italiană scrie că această creștere exponențială a numărului de cazuri este îngrijorătoare pentru zona Balcanilor, dar și pentru întreaga Uniune Europeană. "Oficial, există peste 40.000 de cazuri de COVID-19 în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare", scriu jurnaliștii italieni.
România a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record al cazurilor noi de coronavirus: alte 1.030 de persoane s-au îmbolnăvit. Este pentru prima dată când sunt raportate peste o mie de cazuri noi în bilanțul zilnic. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit. La ATI sunt în prezent 293 de pacienți. Au fost făcute 24.877 de teste noi, un record și în această privință. Numărul total al testelor a depășit un milion.
Îngrijorări privind accelerarea pandemiei în rândul comunităților vulnerabile din Africa și cele 2 Americi
Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat luni ''îngrijorarea'' cu privire la ''accelerarea'' epidemiei de COVID-19 pe continentul african, care până în prezent nu a înregistrat o astfel de situaţie. De asemenea, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că populațiile indigene din întreaga lume, care numără aproximativ jumătate de milion de oameni, au devenit foarte vulnerabile în faţa pandemiei din cauza condiţiilor precare de viaţă.
Editor: Cristina Iancu