O turistă dispărută de vineri în Grecia a trimis un mesaj de urgență hotelului unde era cazată înainte de a dispărea

Data actualizării: Data publicării:
insula Sikinos din grecia
Insula Sikinos din Grecia. Foto: Shutterstock

O franțuzoaică în vârstă de 73 de ani, dispărută vineri pe insula grecească Sikinos, a trimis un mesaj de urgență către hotelul ei înainte de a dispărea, a declarat marți proprietarul locului unde femeia a fost cazată. Mai multe persoane au fost date dispărute pe insule din Grecia în ultima lună, și au fost raportate mai multe decese, printre care și moartea prezentatorului TV britanic, Michael Mosley

Căutarea femeii este în desfășurare, după ce aceasta a fost dată dispărută vineri pe insula Sikinos din Grecia. Ea este unul dintre cei trei turiști dispăruți în Grecia, iar alți cinci turiști au murit luna aceasta din cauza temperaturilor ridicate din țară, informează Reuters.

Ilias Gavanas, proprietarul casei de oaspeți unde era cazată femeia, a declarat pentru Reuters că a auzit ultima oară de ea vineri, când a contactat-o ​​telefonic în jurul orei 8:30 a.m. după ce a pierdut un apel de la ea la 5:50 a.m.

El a spus că femeia i-a trimis un selfie și un mesaj în care spunea: „Am căzut”. El a răspuns în franceză și engleză și i-a cerut locația, spunându-i să sune la numărul european de urgență 112. Acesta a alertat poliția și autoritățile municipale cu privire la incident. 

Temperaturile au crescut peste 40 de grade Celsius în toată Grecia la începutul acestei luni. Drumețiile sunt populare printre turiști pe Sikinos, o insulă mai puțin populată din sudul Mării Egee, a spus Gavanas.

„Îi avertizăm să nu iasă la căldură, să ne informeze mereu unde se află, să nu rătăcească singuri”, a spus el. „Erau 40 de grade”.

Ministerul Turismului a spus că „a rămas vigilent” și că lucrează cu alte ministere pentru a se asigura că turiștii sunt informați.

O a doua franțuzoaică este dispărută pe Sikinos, iar autoritățile cred că cele două femei dispărute au mers împreună, deși nu stăteau la același hotel, a spus poliția. O căutare este în curs de desfășurare pe insula Amorgos pentru un american dispărut din 11 iunie.

Printre cei cinci turiști care au murit se numără și prezentatorul TV britanic Michael Mosley, al cărui cadavru a fost găsit pe insula Symi. Un american de 55 de ani a murit pe insula Mathraki, un turist olandez de 74 de ani a murit pe insula Samos și doi drumeți au murit pe Creta.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri