Autoritățile din Jiangsu au anunțat că doar 17 dintre cei 80 de milioane de locuitori ai provinciei chineze trăiesc în sărăcie, după măsurile de succes derulate pe plan local, informează BBC.
Acest număr redus este compus din cetățenii chinezi din Jiangsu care trăiesc cu mai puțin de 6000 yuani pe an (863 de dolari).
Rezultatul comunicat este contestat aprig pe internet: "Nu cred așa ceva. Nu există șomeri în provincia Jiangsu? Niciun cerșetor?", a scris un internaut.
Eliminarea sărăciei este una dintre marile ambiții ale guvernului chinez.
Provincia Jiangsu este una dintre cele mai bogate din China, depășită doar de Guangdong.
Datele de la finalul anului 2018, anunțate de autorități, susțin că, în ultimii patru ani, peste 2,5 milioane de persoane au fost scoase din sărăcie.
Numărul anunțat recent de de autoritățile din Jiangsu se potrivește cu obiectivul setat anterior, de a elimina sărăcia la nivelul provinciei până la începutul lui 2020.
Cei 17 localnici din Jiangsu care încă trăiesc în sărăcie sunt apți de muncă, potrivit autorităților locale, deși patru "sunt bolnavi".
Care este definiția sărăciei în China
Nu există o definiție a sărăciei valabilă la nivel național, această fiind definită de fiecare provincie în parte.
Un nivel folosit des la nivel național este de 2.300 de yuani pe an (331 de dolari). În China, în 2017, se aflau 30 de milioane de oameni care trăiau cu mai puțin de atât.
Cu toate acestea, multe provincii au crescut nivelul sub care se consideră că o persoană trăiește în sărăcie, la 6.000 de yuani pe an (863 de dolari).
Această definiție a sărăciei se traduce în suma de 2,4 dolari pe zi, peste limita de sărăcie, așa cum este ea definită de Banca Mondială - 1,9 dolari pe zi.
Editor web: Vlad Mironescu