O întreagă familie a fost distrusă de o rachetă rusească, în Liov, Ucraina. Iaroslav și-a găsit soția și cele trei fiice moarte

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0904667608
Iaroslav Bazilevich (dreapta, rănit) este singurul supraviețuitor din familia sa Foto: Profimedia

Miercuri au sunat alarmele în Liov. Orașul este considerat, poate, cel mai sigur oraș mare din Ucraina. Se află în apropierea graniței cu Polonia, departe de Rusia, și se presupune că rachetele rusești sosesc târziu, dând timp apărării antiaeriene să intervină și civililor să caute adăpost. Miercuri a fost altfel, relatează CNN.

În scrisoarea sa de înscriere la facultate, Darina Bazilevich și-a descris familia ca fiind „incredibil de unită și armonioasă”. Ea a vorbit despre sprijinul infinit al părinților săi și despre modul în care aceștia le povesteau ei și surorilor sale despre istoria Ucrainei. „Ei sunt cel mai puternic pilon din viața mea și mă ajută să depășesc orice obstacol”, a scris ea.

Dintre cei cinci membri ai familiei sale, doar Iaroslav (foto 2), tatăl Darinei, trăiește în prezent, fiind singurul supraviețuitor al unui atac rusesc asupra casei lor, miercuri, în orașul Liov din vestul Ucrainei.

Potrivit martorilor oculari, Darina, în vârstă de 18 ani, surorile sale Iarina, în vârstă de 21 de ani, și Emilia, în vârstă de 7 ani, și mama lor Ievhenia, în vârstă de 43 de ani, au fost ucise în timp ce se adăposteau în scara clădirii lor rezidențiale, au declarat serviciile de urgență ucrainene.

Este probabil ca Iaroslav să fi supraviețuit doar pentru că se afla în apartamentul familiei când racheta a lovit clădirea. A trecut pe acolo să ia niște apă pentru familie - el a fost cel care a plecat, deoarece scara trebuia să fie locul sigur.

Moartea celor trei surori și a mamei lor a provocat o imensă manifestare de durere în rândul oamenilor din Liov și din întreaga Ucraină.

Andrii Sadovii, primarul orașului Liov, a declarat că fata cea mare, Iaryna, lucra la primărie în cadrul inițiativei „Liov - Capitala tineretului din Europa 2025”.

Darina, sora mijlocie, era bursieră de cultură ucraineană la Universitatea Catolică Ucraineană din Liov.Tocmai își începuse al doilea an.„Aceasta este o pierdere mare și ireparabilă. Nu există cuvinte care să poată descrie această durere. Să ne rugăm pentru sufletele victimelor nevinovate.Să ne rugăm pentru Iaroslav, tatăl”, a afirmat universitatea într-o declarație. Ievhenia, mama, și cele două fete mai mari erau membre ale mișcării cercetașilor ucraineni.

Într-o declarație, cercetașii au descris-o pe Ievhenia ca fiind o „personalitate creativă, inteligentă, pozitivă și strălucitoare”.

Liov se află în vestul Ucrainei, aproape de granița cu Polonia, și a fost întotdeauna văzut ca unul dintre cele mai sigure locuri din țară.

Zeci de mii de persoane strămutate intern din estul Ucrainei trăiesc în Liov. Rusia este departe, ceea ce înseamnă că rachetelor și dronelor le ia mai mult timp să ajungă în oraș, oferind armatei ucrainene mai mult timp pentru a le doborî.

A fost o săptămână mortală pentru Ucraina - cei patru membri ai familiei Bazilevich au fost printre cele șapte persoane ucise miercuri în Liov. Marți, două rachete rusești au lovit o unitate de învățământ militar din Poltava, omorând 53 de persoane și rănind alte peste 270.

 

 

Orașul Lviv după bombardament

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei