Noi imagini din satelit arată un sit militar secret al Coreei de Nord, construit în 2020. Regimul Kim ar stoca acolo arme atomice

Data actualizării: Data publicării:
Sit militar văzut din satelit
Situl militar nord-coreean în care ar fi depozitate arme nucleare, văzut din satelit. Foto: Captură Twitter/ Top U.S. & World News via CNN.

Imagini din satelit obținute de CNN arată un sit militar al Coreei de Nord despre care comunitatea de informații americană crede că este folosit pentru a stoca arme nucleare. În acest context, cresc presiunile pe administrația Biden pentru a își stabili și articula politica față de Coreea de Nord.

Fotografia, surprinsă de Maxar în data de 11 februarie și analizată de experții de la Institutul Middlebury, arată structurile construite la situl de la Yongdoktong pe parcursul anului 2020. Cercetătorii spun că această construcție este menită să ascundă intrări subterane care duc spre o zonă în care sunt stocate arme nucleare.

Yongdoktong a fost identificat anterior drept o posibilă zonă de stocare a armelor nucleare, conform agențiilor de informații americane. Astfel, imaginile confirmă suspiciunile acestora – Coreea de Nord continuă să dezvolte activ arme nucleare în mai multe situri din țară, în timp ce face eforturi constante de a stoca armele pe care le-a obținut deja.

Legislatorii americani și principalii aliați ai SUA așteaptă ca noua administrație să își stabilească politică și strategia în ce privește relația cu Coreea de Nord, însă interesele americane par să fie concentrate în continuare pe denuclearizarea Coreei de Nord – „Președintele consideră că încercările Coreei de Nord de dezvoltare și proliferare nucleară și balistică reprezintă o amenințare serioasă la pacea internațională și securitatea lumii”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în urmă cu o lună.

La confirmarea sa din Senat, șeful actual al diplomației americane spunea că intenționează să schimbe întreaga abordare în ce privește politica față de Coreea de nord – „este o problemă care a preocupat administrație după administrație și care nu s-a îmbunătățit, dimpotrivă, s-a înrăutățit. Ne vom calcula opțiunile și vom vedea care este mai eficientă”, spunea Blinken.

O strategie în care SUA pune presiune pe Coreea de Nord pentru a o determina să renunțe la testele nucleare ar veni în opoziție cu măsurile administrației anterioare, care s-au bazat pe o relație personală între președintele american Trump și dictatorul nord-coreean Kim.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a băgat 69 de milioane de euro în manipularea din România și Bulgaria: dezvăluiri despre
Digi FM
Un puști de la grădi, vedetă pe TikTok, după „gafa” pe care a făcut-o la serbare. Utilizatorii de internet...
Pro FM
Băieții de la Vunk, prima reacție după moartea lui Nicu Sârghea: „Nu există cuvinte suficiente pentru a...
Film Now
Salma Hayek, pozată fără haine în saună, acoperită doar de două prosoape minuscule. "Cum să dai internetul...
Adevarul
Alimentele care ajută la întărirea sistemului imunitar în timpul sezonului de rece: „Pot susține sănătatea...
Newsweek
Care pensionari rămân fără pensie în 2 săptămâni dacă nu au acest document? E ultimul termen
Digi FM
Câți bani ar putea câștiga România în fiecare an, datorită aderării la Schengen. Adrian Negrescu: „E nevoie...
Digi World
"Nu e de glumit. Intoxicația cu apă poate fi fatală!". Primele simptome și ce să faci dacă o persoană se...
Digi Animal World
Ce a făcut o vacă după ce stăpânul său a vândut-o unui vecin: „Asta se întâmplă când vinzi un animal fără...
Film Now
Charlize Theron, superbă, statuară și senină și la o ieșire cu fiicele ei. Cum arată când renunță la rochiile...
UTV
Raluka, despre cum l-a cunoscut pe iubitul ei cu 22 de ani mai in varsta. „Am stat la povesti vreo 6 ore"