Netanyahu își sfidează aliații și anunță că nu renunță la război: „Nu există substitut pentru victorie”

Data publicării:
benjamin netanyahu
Premierul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu. FOTO: Profimedia Images

Israelul va continua să lupte în Fâșia Gaza până ce Hamas va fi eliminat și „toate obiectivele de război au fost atinse”, a declarat Benjamin Netanyahu, duminică, în cadrul unei întâlniri a cabinetului de război, relatează Politico.

Au existat semnale că s-ar putea ajunge la un acord de armistițiu în Gaza, cerut de țări precum SUA, Franța, UK, Egipt și Qatar, dar căruia i se opun ferm miniștrii de extremă dreapta din guvernul israelian.

„Voința celor căzuți este misiunea noastră. O vom onora”, a mai spus Netanyahu într-o postare pe rețelele sociale, de după ședința de guvern. Premierul guvernului israelian a mai spus că obiectivele IDF includ eliberarea tuturor ostaticilor rămași în Gaza și asigurarea că regiunea nu va mai fi niciodată o amenințare pentru Israel.

„Celor care mai pun la îndoială atingerea acestor obiective, reiterez – nu există substitut pentru victorie. Nu vom încheia războiul până ce nu atingem toate aceste obiective”, a adăugat premierul.

SUA a încercat să pună presiune pe Israel să accepte un armistițiu, acesta fiind susținut și de Franța, Regatul Unit, Egipt, Qatar și Uniunea Europeană.

Acordul include condiții precum retragerea trupelor israeliene din orașele din Fâșia Gaza, permiterea intrării ajutoarelor umanitare și eliberarea a sute de prizonieri palestinieni în schimbul eliberării de către Hamas a ostaticilor săi.

Discuțiile diplomatice tensionate între cele două părți riscă să deraieze, însă, în condițiile în care nici Israel, nici Hamas nu se pot pune de acord în ce privește implementarea armistițiului.

Hamas vrea ca discuțiile să se concentreze pe schimbul de prizonieri, în timp ce guvernul israelian insistă că negocierile ar trebui să fie centrate pe demilitarizarea Fâșiei Gaza.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri