Motivul pentru care un delfin a atacat mai mulți oameni în Japonia: e supărat că nu are parteneră

Data publicării:
Un delfin singuratic și, probabil, frustrat sexual pare să fie în spatele unei creșteri a numărului de atacurilor asupra oamenilor dintr-un oraș japonez
Un delfin singuratic și, probabil, frustrat sexual pare să fie în spatele unei creșteri a numărului de atacurilor asupra oamenilor dintr-un oraș japonez. Foto: Profimedia

Un delfin singuratic și, probabil, frustrat sexual pare să fie în spatele unei creșteri a numărului de atacurilor asupra oamenilor dintr-un oraș japonez, relatează BBC.

Se crede că delfinul este autorul a 18 atacuri în apropierea orașului Mihama doar în acest an. Un copil a fost mușcat de deget și a avut nevoie de cel puțin 20 de copci.

Cel puțin șase persoane au fost rănite în atacuri de anul trecut, iar o persoană care înota a avut coastele rupte în urma atacului. O altă persoană a fost rănită într-un atac în 2022.

Acest lucru i-a determinat pe oficiali să avertizeze că delfinii pot ataca și provoca răni, dar că există și riscul ca oamenii care înoată să fie trași în larg, iar viața să le fie pusă în pericol.

În ciuda reputației lor de animale prietenoase, atacurile delfinilor pot fi fatale. În 1994, un delfin a atacat doi bărbați în Brazilia, omorându-l pe unul și rănindu-l pe celălalt. Se crede că delfinul, poreclit Tião, ar fi rănit cel puțin 22 de persoane înainte de acel atac.

Tadamichi Morisaka, profesor de cetologie la Universitatea Mie din Japonia, spune că a identificat delfinul după înotătoarea dorsală, care este un fel de amprentă a delfinilor, deoarece fiecare înotătoare are crestături și pigmentare distincte.

„Este rezonabil să presupunem că este același delfin, deoarece rănile de pe înotătoarea dorsală sunt similare cu cele ale delfinului văzut în largul coastei anul trecut. Se întâmplă rar ca delfinii, care se deplasează în mod normal în grupuri, să fie singuri pentru atât de mult timp”, a declarat profesorul Morisaka pentru NHK.

El a adăugat că delfinii masculi comunică „mușcându-se unii pe alții”.

„Nu încearcă să rănească oamenii, ci folosesc modul de comunicare al delfinilor cu oamenii”, a spus el.

Alții au sugerat diverse teorii despre motivul pentru care aceeași creatură ar putea fi în spatele acestor atacuri - inclusiv frustrarea sexuală.

„Delfinii sunt animale extrem de sociale, iar acest lucru poate fi exprimat în mod fizic”, a spus dr. Simon Allen, biolog și cercetător principal al proiectului Shark Bay Dolphin Research.

„La fel ca la oameni și la alte animale sociale, fluctuațiile hormonale, frustrarea sexuală sau dorința de a domina ar putea determina delfinul să rănească oamenii cu care interacționează. Deoarece sunt animale foarte puternice, acest lucru poate răni grav oamenii,” a spus el.

Allen a adăugat că este posibil ca delfinul să fi fost „ostracizat de propria sa comunitate și să caute o altă companie”.

Ar putea fi, de asemenea, posibil ca delfinul a avut deja o întâlnire neplăcută cu o ființă umană și acum proiectează acea relație asupra altor oameni pe care îi întâlnește, a spus Dr. Hoffmann-Kuhnt.

„Au o memorie bună, asemănătoare cu cea a elefanților, care își amintesc cine i-a maltratat”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Câți ani trebuie să lucrezi pentru o pensie decentă în România? Cât contează grupele de muncă?
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Julia Roberts ar fi trebuit să apară în „Mission Impossible 7”, alături de Tom Cruise. De ce s-au răzgândit...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...