Momente de groază descrise de martorii atacului cu cuțitul din Marea Britanie: „Știa ce avea de gând să facă”

Data actualizării: Data publicării:
locul atacului cu cuțitul din Southport
Paramedicii și pompierii „păreau văruiți în alb”. Foto: Profimedia Images

Un tânăr de 17 ani a fost arestat ieri în Southport, din nord-vestul Angliei, după ce a înjunghiat 13 persoane. Doi copii au murit, iar mai mulți au fost răniți în urma atacului. Câțiva martori povestesc despre clipele șocante din Marea Britanie. 

O femeie a spus că mătușa ei a sunat-o „țipând la telefon” după ce a văzut „copii mici țipând” și doi membri ai personalului „târându-se” din clădirea unde a avut loc atacul, potrivit The Guardian

Părinții tocmai sosiseră să-și ia fiicele de la Hart Space, locul unde este clubul de vacanță cu tematică Taylor Swift, moment în care a început atacul.

Proprietarul unui atelier de reparații auto din apropiere a spus că a avut un scurt schimb de replici cu un bărbat care ar fi fost cel care a săvârșit fapta, cu doar câteva minute înainte de atac: „A venit pe aleea noastră cu un taxi și nu l-a plătit, așa că am vorbit cu el despre asta. A fost destul de agresiv și a spus: <<Ce vei face în privința asta?>>”.

Acesta a mai spus că a continuat să lucreze când, câteva clipe mai târziu, a primit un telefon de la un coleg care îi spunea: „Trebuie să ieși afară acum”.

„Am ieșit și am văzut doi sau trei copii întinși pe jos. Un atac frenetic. Nu a fost o singură lovitură. A înnebunit, băiatul a înnebunit.”

El a mai adăugat că partenerul de muncă care îl sunase a fugit la ușa clubului de dans după ce a auzit „țipete care nu erau normale”: „A ieșit să vadă ce s-a întâmplat iar 10 copii au trecut în fugă pe lângă el, toți sângerând. Unul dintre ei s-a prăbușit în fața vecinului de alături”. 

Copiii implicați aveau vârsta de școală primară și o fată mai mare, despre care se crede că este o adolescentă, a fost înjunghiată în timp ce încerca să-i scoată pe cei mici în siguranță din clădire, a mai declarat el: „A înjunghiat-o în spate în timp ce ea încerca să-i scoată pe ceilalți copii”.

Bărbatul a spus că a sunat la numărul de urgență și a spus: „Avem nevoie de ambulanțe. Avem nevoie de poliție înarmată. E un copil pe moarte aici, pe jos.”

Localnicii au scos copii din clădire și au încercat să le îngrijească rănile înainte de sosirea serviciilor de urgență.

„Când el [atacatorul] a intrat aici, nu ai fi zis că avea vreo intenție de a face așa ceva, dar probabil de aceea nu a continuat confruntarea cu noi – pentru că știa ce avea de gând să facă”, a mai spus bărbatul. 

„Suntem cu toții șocați”

Bărbatul a adăugat că s-a simțit „amorțit” după ce a fost martor la atrocitate. „A fost absolut îngrozitor”, Vecinii au declarat că au fost alertați pentru prima dată despre incident în jurul prânzului, când au auzit o femeie pe stradă care striga după ajutor.

O altă femeie în vârstă de 57 de ani a spus că a auzit o fată ieșind din clădire spunând: „Mamă, am fost înjunghiată, am fost înjunghiată”. 

„Era disperată după ajutor”, a adăugat o altă femeie care a fost martoră. La scurt timp după, a mai spus ea, un număr mare de polițiști a sosit la fața locului.

„Mi se pare un pic nebunesc, nu pot să înțeleg”, a adăugat ea. „Suntem cu toții șocați.”

Martorii au spus că poliția și paramedicii i-au tratat pe copii în mijlocul străzii înainte de a-i duce de urgență la spitalele din Merseyside. Un localnic a declarat că ofițerii de poliție au pus copii răniți în spatele mașinii lor de patrulare, în timp ce părinții care se prezentaseră să-și ia fiicele încercau să le resusciteze direct pe stradă.

Un părinte a spus că fiica lui a fost „traumatizată” de atac: „Fiica mea a fost traumatizată. A fugit și e în siguranță.”

Grupurile locale de mesagerie s-au umplut de avertizări: „Închideţi-vă ferestrele, închideţi-vă uşile”. Paramedicii și pompierii „păreau văruiți în alb. Șocati. Părinții la fel”, a spus un alt martor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine a fabricat Pagerele bombă: Ancheta implică Ungaria în traseul dispozitivelor...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Casa de Pensii refuză pe bandă rulantă adeverințe pentru o pensie mai mare la Mica Recalculare. Cum?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Arnold Schwarzenegger dezvăluie ce l-a făcut cel mai fericit în viaţă. Lecţia pe care doreşte să o...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei