Video MAE de la Chișinău, despre cozile de la ambasada din Moscova: „Au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”

Data actualizării: Data publicării:
coada de oameni la vot la ambasada moldova moscova
Coadă de votanți la ambasada Chișinăului la Moscova. Sursă foto: Telegram

Publicațiile din Republica Moldova relatează că la Ambasada Chișinăului la Moscova sunt cozi de oameni încă de la prima oră a dimineții pentru a vota la scrutinul prezidenţial şi referendum. Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat, precizând că a anticipat acest lucru și că aglomerațiile „au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”.

ACTUALIZARE 12:15 Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat la cozile mari de votanți de la ambasada din Moscova, spunând că a anticipat acest lucru, „ca rezultat al încercărilor de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secțiile de vot”.

„Considerăm că aglomerațiile de la cele două secții de votare din Rusia au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”, precizează MAE moldovenesc într-un comunicat de presă.

Diplomația Republicii Moldova atrage atenția Rusiei că transportarea ilegală a alegătorilor către secțiile de vot nu este admisă.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că secțiile de votare din Federația Rusă s-au deschis la ora locală 07.00 și funcționează în regim normal.

Cu referire la numărul mare al alegătorilor semnalați la cele două secții, Ministerul Afacerilor Externe menționează că a anticipat posibilitatea producerii aglomerației, ca rezultat al încercărilor de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secțiile de vot.

În procesul de pregătire a exercițiului electoral, am atenționat autoritățile ruse asupra tentativelor unor entități de a transporta organizat cetățenii către secțiile din cadrul Ambasadei noastre la Moscova. Astfel, considerăm că aglomerațiile de la cele două secții de votare din Rusia au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral.

În acest sens, atragem atenția repetat autorităților ruse și oricăror entități asupra neadmiterii transportării ilegale a alegătorilor către secțiile de vot.

Precizăm că secțiile din Moscova sunt dotate cu numărul maxim de buletine de vot - 5000 pentru fiecare secție. Decizia de a deschide secții de votare în Federația Rusă doar în sediul Ambasadei s-a luat ca rezultat al incapacității de a întruni în alte orașe/locații toate cerințele de securitate, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista primejdii pentru cetățenii noștri care vor veni să voteze și funcționarii electorali care vor asigura organizarea procesului.

Știrea inițială

Unimedia.md publică imagini preluate de pe rețelele de socializare, care arată cozi mari la intrarea în secțiile de votare, iar pe fundal se aude muzică populară.

„Căile de acces au fost separate prin garduri metalice”, mai arată publicația citată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La rândul ei, Newsmaker.md preia imagini din presa rusă cu „sute de cetăţeni ai Moldovei” care au venit la ambasada de la Moscova pentru a vota la scrutinul prezidenţial şi referendum.

„Sute de cetăţeni ai Moldovei au venit la ambasada ţării pentru a vota la alegerile prezidenţiale şi la referendumul privind aderarea la UE”, a scris agenţia rusă TASS, duminică dimineaţă, potrivit NewsMaker.md, care precizează că nu a putut verifica deocamdată veridicitatea imaginilor.

La scrutinul de duminică, în Rusia au fost deschise doar două secţii de votare – în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Moscova.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dana Budeanu, mesaj emoționant la moartea fostei sale soacre. Omagiul superb adus de vedetă
Digi FM
Mesajul lui Mihai Bendeac după ce a aflat cât a costat rochia purtată de Theo Rose la nunta ei. Fanii au...
Pro FM
Fiul cel mic al lui Michael Jackson, apariție rară în public. Blanket, surprins în Calabasas, cu prânzul la...
Film Now
Gwyneth Paltrow, sărut pasional cu Timothee Chalamet, pe platourile de la „Marty Supreme”
Adevarul
Codin Maticiuc a publicat noi imagini de la nunta lui Theo Rose: „O mână de oameni, o biserică și o casă...
Newsweek
Nemulțumit de ce pensie ai primit? Contestația se rezolvă după o perioadă uriașă de timp. De ce?
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Momentul când o broască este asaltată de doi melci. Imaginile au făcut înconjurul lumii: „Abia i se văd ochii”
Film Now
Cum arată Jean-Claude Van Damme în 2024, la 64 de ani. Își serbează ziua în 18 octombrie. 5 mariaje cu 4...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...