Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele

Data actualizării: Data publicării:
nave ruse
Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk”, a remarcat Ministerul britanic al Apărării. FOTO X Ministry of Defence

Rusia și-a întărit apărarea flotei de la Marea Neagră și „și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk”, a remarcat Ministerul britanic al Apărării, într-o actualizare a informațiilor privind frontul din Ucraina. În acest sens, ministerul britanic face publice și imagini din satelit cu flota rusă.

„Infrastructura de întreținere, logistică și manipulare a echipamentelor militare de la Novorossiysk a fost foarte probabil îmbunătățită”, a scris ministerul într-o postare pe rețeaua X, publicând și fotografii din satelit, scrie Business Insider.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul Apărării din Marea Britanie a remarcat că concentrarea flotei la Novorossiysk a fost „cea mai bună metodă pentru a se evita atacurile maritime ucrainene”.

Forțele navale ale Rusiei au suferit pierderi semnificative de la începutul războiului din Ucraina, în februarie 2022. În februarie, șeful forțelor armate ale Regatului Unit, amiralul Sir Tony Radakin a estimat că 25% din navele Rusiei din Marea Neagră au fost scufundate sau avariate.

Succesul Ucrainei în războiul naval a dus și la înlocuirea fostului comandant al Flotei Mării Negre, amiralul Viktor Sokolov, cu viceamiralul Serghei Pinciuk.

„Flota a fost cel mai puțin activă de la începutul războiului”, a declarat joi ministerul apărării britanic, menționând că schimbarea a avut loc după înlăturarea lui Sokolov în martie.

Atenția spre Marea Neagră, atât a rușilor, cât și a ucrainenilor, subliniază importanța rutei comerciale maritime. Pentru Ucraina, accesul la Marea Neagră a fost esențial pentru exportul de cereale și produse alimentare ale țării.

Nu este prima dată când rușii încearcă să-și consolideze apărarea navală pentru a evita viitoarele atacuri ucrainene.

Luna trecută, Ministerul Apărării din Marea Britanie a declarat că a „identificat patru barje poziționate la intrarea în portul maritim Novorossiysk”.

„Pinchuk a încercat probabil să crească șansele de apărare ale navelor rusești prin adoptarea de măsuri preventive și defensive suplimentare, inclusiv reducerea accesului spre instalațiile portuare”, a scris Ministerul Apărării din Marea Britanie pe 31 martie.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării nu au răspuns unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri