Video Mașina în care se afla Papa Francisc a fost oprită de protestatari: „Corida este un păcat”

Data publicării:
Pope Francis attends the general audience
Foto: Profimedia Images

O activistă pentru drepturile animalelor a alergat în fața mașinii Papei Francisc, aflat joi în vizită la Luxemburg, și i-a cerut „să oprească torturarea taurilor”, scrie Politico. Protestatarii au spus: „corida este un păcat”. Câțiva dintre manifestanți au fost arestați.

Astfel, manifestanta de la PETA care protesta împotriva legăturilor Vaticanului cu luptele de tauri s-a aruncat în fața convoiului Papei Francisc în timpul vizitei sale în Luxemburg, joi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În timp ce spectatorii se aliniau pe marginea drumurilor pentru a îl urmări pe pontiful de 87 de ani cum trece prin capitală în vehiculul său caracteristic, Papamobilul, o protestatară a sărit peste o baricadă și s-a aruncat în fața mașinii.

Într-un videoclip cu incidentului, postat de organizația pentru drepturile animalelor PETA, precum și în filmările făcute de presa locală, poate fi văzută cum cade în genunchi, ridicând un semn și strigând la Papă să „oprească tortura taurilor.”

Activista, membră a PETA, a fost rapid trasă deoparte de către echipa de securitate al Papei, împreună cu alți doi activiști, potrivit presei locale. Toți au fost arestați.

PETA a declarat într-un comunicat de joi că protestatarii au suferit răni în timpul reținerii lor, dar a adăugat că „violența” a fost „nimic în comparație cu cruzimea la care sunt supuse animalele în arenele de tauri.”

„PETA îi cere Papei Francisc să pună capăt afilierii Bisericii cu luptele de tauri, care sunt crude și necreștine” a adăugat grupul.

Luptele de tauri, un sport vechi de secole în care un taur este hărțuit și ucis în fața mulțimii, sunt practicate în Spania, Portugalia și sudul Franței, precum și în unele părți ale Americii Latine. Ele au fost interzise în alte părți, inclusiv în Regatul Unit și Italia.

Încă din 1567, Papa Sfântul Pius al V-lea a emis un decret care interzicea luptele de tauri sub pedeapsa excomunicării, numindu-le „crude și josnice”. Cu toate acestea, potrivit PETA, coridele sunt adesea dedicate sfinților catolici, iar toreadorii sunt binecuvântați de preoți locali.

PETA a subliniat că în enciclica Laudato Si', scrisoarea Papei Francisc către Biserica Catolică despre îngrijirea mediului, este precizat că „orice act de cruzime față de orice creatură este contrar demnității umane”, deși Papa nu a făcut comentarii specifice pro sau contra luptelor de tauri.

Nu este prima dată când protestatarii anti-corida au perturbat o apariție a Papei Francisc.

Luna trecută, activiști PETA au întrerupt audiența săptămânală a pontifului la Vatican, strigând și afișând pancarte care susțineau că luptele de tauri sunt „un păcat”, înainte de a fi îndepărtați.

Papa Francisc a ajuns în Luxemburg joi, pentru prima sa vizită în această țară. El a îndemnat micul stat fără ieșire la mare, care are cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, să își crească contribuțiile la ajutorul extern, spunând unui grup de lideri politici că „bogăția include responsabilitate.”

El va călători și în Belgia săptămâna aceasta, unde se va întâlni cu supraviețuitorii abuzurilor comise de clerul catolic. Această călătorie este o apariție rară în Europa în afara Vaticanului pentru Papa Francisc, care a încheiat recent cea mai lungă călătorie a sa din Asia de Sud-Est.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
A murit un mare geniu al României. Boala cumplită de care suferea
Digi FM
Un student la medicină a mâncat 720 de ouă într-o singură lună. Ce a descoperit în urma experimentului
Pro FM
Lady Gaga, răspuns pentru colegii care au creat grupul "Stefani Germanotta, nu vei fi niciodată faimoasă"...
Film Now
Sharon Stone a pozat topless pentru o revistă celebră. Actrița debordează de încredere, iar fanii au...
Adevarul
Mărturia șocantă a unei stewardese agresate de Mohamed Al Fayed: „Mi-a băgat mâna între picioare și a început...
Newsweek
Ce au lucrat pensionarii care au rămas cu pensie mică la recalculare și câți ani?
Digi FM
Elon Musk, prima reacție după ce s-a spus că ar avea o relație cu Giorgia Meloni. Imaginea cu cei doi a făcut...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
Îngrijitoarea unei grădini zoologice din China, atacată de un urs panda. Animalul a fost deranjat când...
Film Now
Olivier Martinez, cu care Halle Berry e "la cuțite" pentru fiul lor, de nerecunoscut. Slab, cu părul...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...