Fostul şef de cabinet al Casei Albe, Mark Meadows, s-a predat joi la închisoarea din comitatul Fulton, acolo unde este așteptat și Trump. Meadows este inculpat pentru presupusul său rol în schema de anulare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020 în acest stat, același dosar în care este inculpat şi fostul preşedinte Donald Trump, conform CNN, preluat de News.ro.
După ce s-a predat la închisoarea din comitatul Fulton, conform procedurii, autorităţile din Georgia i-au făcut fotografii şi l-au amprentat în calitate de inculpat. Ulterior, i-au făcut publică fotografia de identificare.
Meadows a fost acuzat de două infracţiuni: încălcarea legii RICO din Georgia, o lege care se referă în special la infracţiuni de şantaj şi extorcare şi a fost folosită în special pentru combaterea corupţiei şi a mafiei, şi solicitarea făcută unui funcţionar public de a-şi încălca jurământul. El neagă că ar fi făcut ceva ilegal.
Mark Meadows a fost eliberat după ce a fost înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton. Fostul oficial de la Casa Albă a acceptat un acord cu procurorii pentru o cauţiune de 100.000 de dolari, potrivit documentelor judiciare. Procedura a durat aproximativ o oră.
Acuzaţiile care i se aduc sunt legate în principal de participarea fostului şef de cabinet la celebra convorbire telefonică dintre Trump şi secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, la începutul lunii ianuarie 2021, când Trump l-a presat să "găsească" suficiente voturi pentru a-l declara câştigător.
Meadows doreşte însă ca dosarul său să fie mutat la o instanţă federală, susţinând că acuzaţiile împotriva sa ar trebui să fie respinse în baza unei legi federale de imunitate care protejează comportamentul avut în calitate de oficial al guvernului SUA. El ceruse instanţei să amâne ordinul de a preda, dar judecătorul a refuzat.
Mark Meadows a fost ultimul şef de cabinet al lui Trump la Casa Albă şi a jucat un rol-cheie în explorarea modalităţilor de anulare a alegerilor din 2020. În plus faţă de celebrul telefon cu Raffensperger, el a participat la o întâlnire de la Casa Albă, în decembrie 2020, în care Trump a luat în considerare folosirea armatei pentru a confisca maşinile de vot. E-mailuri arată că el i-a îndemnat, de asemenea, pe oficialii Departamentului de Justiţie să investigheze acuzaţii vagi de fraudă, dar acest aspect nu face parte din acuzaţii.
Şi fostul preşedinte Donald Trump este aşteptat să se predea joi pentru a fi înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton. El este vizat de 13 capete de acuzare legate de cazul de subminare a alegerilor din Georgia din 2020.
Editor : M.I.