La Iaşi, cuvântul cheie este cozonacul. Doamnele care nu au timp să frământe coca aromată pot să aleagă din oferta celor 50 de producători din toată Moldova care își etalează produsele la târgul orgnizat aici.
La Timişoara, zeci de căsuţe cu dulciuri şi cadouri pentru Crăciun îşi aşteaptă vizitatorii. Clienţii au de unde alege, de la turtă dulce făcută după reţete tradiţionale până la ornamente lucrate manual.
Migdale caramelizate, ciocolată de casă, prăjituri după reţetele bunicii şi castane coapte. Un ceai cu rom la final şi o fotografie cu brăduţii împodobiţi de sărbătoare de la târgul de Crăciun. Este reţeta de succes care se aplică la Cluj-Napoca.
La București, târgul de la „statuile” din Piața Universității nu se bucură de un succes prea mare. Are mai mult un aspect de bâlci. Locul este prea strâmt, iar marfa nu este cu nimic deosebită. Se poate găsi în multe alte locuri din capitală.
Aruncăm o privire şi peste graniţă. Târgul de Crăciun de la Budapesta este vestit. Inclusiv români din Transilvania şi Banat îl vizitează. Corespondentul Digi24 Balazs Barabas spune că, la acest Crăciun, ungurii nu simt austeritatea, iar la Budapesta, electrocasnicele au fost la mare căutare luna aceasta.
Ungurii știu cu cel puțin cinci săptămâni înainte ce cadouri vor lua de Crăciun. O persoană cheltuiește în medie 100 de euro pentru cadouri.
În Spania, în schimb, austeritatea este cuvântul de ordine. A fost un an dificil la sfârşitul căruia mai mult de un sfert dintre localnici sunt şomeri. Aşa că nu îşi permit să cheltuie mulţi bani de sărbători - în medie 500 de euro, în care intră și masa de Crăciun, și cadourile. Se bucură în schimb de spiritul Crăciunului, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălţoiu.