VIDEO. Lumea a întâmpinat 2015 cu un spectacol de lumină și culoare
A fost un spectacol grandios de lumină şi culoare în portul din Sydney. Aproape 8 tone de artificii, lansate din 130 de locuri, au strălucit timp de 15 minute pe cer sub privirile a un milion şi jumătate de oameni. Numai pentru spectacolul pirotehnic, autorităţile din Sydney au cheltuit 750 de mii de dolari, dintr-un buget total de 7,2 milioane de dolari alocat petrecerii de Revelion.
Cele mai bune locuri din care au putut fi admirate artificiile lansate de pe Podul sau Opera din Sydney au fost ocupate încă de dimineaţă.
Noua Zeelandă a sărbătorit venirea noului an cu două ore înaintea Australiei. Şi a marcat momentul cu un uriaş foc de artificii lansat de pe Sky Tower din Auckland, cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Zeci de mii de oameni au asistat la spectacolul pirotehnic.
Spectacole impresionante de lumini au fost și în Hong Kong, China, Taiwan şi Thailanda.
Intrarea în Noul An a fost unul dintre puţinele momente de bucurie şi poate de speranță pentru locuitorii Coreei de Nord, care au putut urmări, pentru câteva minute, focurile de artificii.
În portul Victoria din Hong Kong, peste 300 de mii de oameni s-au bucurat de cele opt minute ale unei demonstraţii priotehnice impresionante. Lansatoarele au fost amplasate de-o parte şi de cealaltă a golfului, dar şi pe apă. Dimensiunea petrecerii de Revelion din Hong Kong a fost, însă, redusă în acest an, din cauza protestelor faţă de puterea de la Beijing.
Cu o oră înaintea Hong Kongului, în 2015 au păşit Coreea de Sud şi Coreea de Nord, iar conducerea comunistă de la Phenian a întâmpinat Noul An cu un fastuos foc de artificii. Liderul Kim Jong-un nu a luat însă parte la festivități.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
Tone de artificii au fost folosite şi în Taiwan. Ele au fost lansate din celebrul turn Taipei 101 şi au luminat minute în şir capitala statului asiatic.
Thailandezii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, iar numărătoarea inversă s-a desfăşurat în Central World Square, inima comercială a capitalei Bangkok. În mai multe locuri au fost amplasate ecrane uriaşe, pe care localnicii şi turiştii au urmărit spectacolele organizate pentru noaptea dintre ani.
După Sydney, cele mai așteptate focuri de artificii au fost la Dubai. Anul trecut, Dubai a intrat în Carea Recordurilor pentru spectacolul grandios oferit. Nici anul acesta nu a fost mai prejos.
La Moscova, focul de artificii s-a lăsat așteptat în Piața Roșie, dând cu o întârziere de aproape două minute semnalul trecerii în noul an.
Piaţa Roșie are 330 de metri lungime și 70 de metri lățime şi este cea mai cunoscută din Moscova. Separă Kremlinul, sediul Președinției ruse, de zona comercială şi este locul din care pornesc marile străzi ale capitalei Rusiei. Este, de altfel, locul tradiţional în care se întâlnesc moscoviţii cu ocazia Revelionului. Şi fiindcă temperaturile au coborât acum până la minus opt grade Celsius, oamenii se încălzesc cu ceai cald, cu tradiţionala votcă sau, după caz, dansând.
Situat în inima Moscovei, Kremlinul reprezintă una dintre cele mai impresionante structuri arhitecturale şi istorice din oraş. Palatul a fost construit în 1156 şi numit Fortăreaţa Moscovei, iar structura sa iniţială a fost din lemn. Păstrează încă numeroase rămăşiţe ale Moscovei cândva imperiale şi ale arhitecturii, culturii şi istoriei sovietice. De altfel, fiecare clădire din Piața Roşie are o istorie bogată, iar aici este şi Mausoleul lui Lenin, care conține trupul conservat al fondatorului Uniunii Sovietice.
Revelionul în stil rusesc a atras şi în acest an foarte mulţi turişti străini, iar după focul de artificii distracţia se mută din Piaţa Roşie în cluburile din apropiere. Şi vorbim de zeci de astfel de locuri, fiindcă Moscova este una dintre capitalele europene ale distracţiei.
Germania a întâmpinat noul an cu o petrecere în aer liber şi cu un foc de artificii la Poarta Brandenburg. Şi nu doar artificiile îi ţin în stradă pe cei care s-au adunat în centrul Berlinului pentru a sărbători trecerea în 2015. Artisti şi DJ faimoşi au asigurat distracţia cu concerte live, proiecţii de lumini şi efecte speciale. Nu lipsesc nici tarabele cu mâncare tradiţională şi vin fiert, întinse pe doi kilometri de bulevard. Gongul de la miezul nopții a dat startul unei petreceri care ţine până în zori. Nu mai puţin de un milion de oameni sunt aşteptaţi să-şi petreacă revelionul la Poarta Brandenburg. Locul ales pentru petrecerea dintre ani nu este întâmplător. Poarta Brandenburg, construită între anii 1788-1791, este un simbol al capitalei germane, de care sunt legate multe evenimente importante din istoria ţării.
Primii au intrat în 2015 locuitorii arhipelagului Kiribati şi ai insulelor Samoa din Pacific (miercuri, ora 12:00, ora României), iar ultimii vor întâmpina Noul An cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană (joi, ora 13:00, ora României).
- Etichete:
- revelion 2015
- focuri de artificii in lume
- cele mai spectaculoase artificii
- revelion 2015 in lume
- imagini cu artificii
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News