La graniţa Ungariei cu România, în zona Cenad, au ajuns mai multe camioane ale armatei maghiare. Autorităţile maghiare au început deja măsuritorile pentru amplasarea gardului dintre România şi Ungaria. Traseul acestuia este marcat de ţăruşi.
Săptămâna trecută, ministrul maghiar de Externe anunţa Guvernul său renunţă, pentru moment, la construirea acestui gard. Însă preciza că oficialii de la Budapesta urmăresc în permanenţă rutele folosite de refugiaţi în Serbia şi ar putea reveni asupra deciziei, în funcţie de situaţie. Adică, atunci când vor avea informaţii că miile de oameni blocaţi în Serbia ar putea trece prin România, ca să ajungă în Ungaria.
Ridicată în timpul exerciţiilor făcute de Ministerul de Interne în apropierea graniţei cu Serbia, tabăra de la Lunga este pregătită să primească refugiaţi. Forțele de ordine sunt în continuare mobilizate aici, iar accesul în zonă este interzis.
Ovidiu Ștefănescu, primarul comunei Comloșu Mare: „Vor fi amprentați, identificați și o să fie transferați în tabere de refugiați. Așteptăm... cu valul ăsta care vine din spre Serbia poate, nu se ştie, ajunge și la Comloșul Mare”.
Localnicii sunt şi ei pregătiţi să primească imigranţii, în anumite condiţii.
„O noapte i-aș primi bineînțeles, o noapte, și după să își caute drumul mai departe”, spune o localnică.
A doua tabără de refugiaţi ridicată luna trecută lângă graniţa cu Serbia, la Moraviţa, a fost desfiinţată.