„Un pacient a ajuns la camera de urgenţă a spitalului Mount Sinai la primele ore ale dimineţii cu stări febrile, după o vizită recentă într-o ţară din vestul Africii. Pacientul a fost imediat izolat rapid, astfel încât atât pacientul, cât şi personalul medical, vizitatorii, dar şo ceilalţi pacienţi să fie protejaţi. Vom conclucra cu Centrul Pentru Prevenirea Bolilor pentru a ne asigura că acest pacient nu are virusul care declanşează Ebola”, a David Reich, directorul spitalului.
Dacă rezultatul testului va fi pozitiv, acesta ar fi al treilea american infectat cu Ebola, după ce alţi doi americani au contractat virusul în Africa de Vest.
În ciuda isteriei declanşate, Statele Unite ale Americii au decis să nu oprească zborurile companiilor aeriene care sosesc din Sierra Leone, Libera, Nigeria sau Guinea, ţări în care au fost înregistrate decese din cauza Ebola.
„Sunt monitorizări care se efectuează înainte ca pasagerii să se îmbarce, în ţările lor de origine, sau de unde pleacă aceste zboruri, dar pasagerii sunt monitorizaţi din nou după ce ajung în Statele Unite”, a declarat Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe.
Între timp, în Nigeria, autorităţile au anunţat un al doilea caz de infectare cu Ebola. Este vorba despre un doctor, care se află acum sub tratament.
„Sunt două cazuri, până acum. O persoană este moartă. Una este în viaţă şi este tratată ca un caz de Ebola”, a declarat Onyebuchi Chukwu, ministrul nigerian al Sănătăţii.
Primul caz de Ebola a fost înregistrat în Nigeria acum două săptămâni. Bolnavul, angajat al Ministerului de Finanţe din Liberia, venise în Nigeria în vizită la sora sa.
Numărul oamenilor decedaţi după ce s au îmbolnăvit de Ebola se apropie de 900 din luna februarie până acum.
Simptomele acestei boli sunt înşelătoare, deoarece seamănă foarte bine cu cele ale unei gripe.