Un miliardar plănuiește să lanseze un submarin care să demonstreze că epava Titanicului poate fi explorată „în siguranță”

Data actualizării: Data publicării:
Larry Connor miliardar care vrea să dovedească că epava titanicului poate fi explorată în siguranță
„Vreau să le arăt oamenilor din întreaga lume că, deși oceanul este extrem de puternic, poate fi minunat și plăcut, și poate schimba într-adevăr viața, dacă procedezi într-un mod corect”. Foto: X/ MirrorUSNews

Un miliardar american lansează un nou proiect în valoare de 20 de milioane de dolari, care presupune construcția unui submarin ce ar putea demonstra că epava Titanicului poate fi explorată în siguranță. Aceasta se întâmplă la un an de la dezastrul submarinului Titan, în care au fost ucise 5 persoane după o implozie.

Larry Connor are 74 de ani și este un magnat imobiliar din Ohio. Acesta plănuiește să călătorească până la fundul Atlanticului de Nord, într-un submersibil pentru două persoane, fabricat de Triton Submarines.

Acest lucru se întâmplă după ce cinci persoane și-au pierdut viața – inclusiv fondatorul OceanGate, Stockton Rush – într-un submarin similar, după ce acesta a suferit o implozie catastrofală la aproximativ o oră și 45 de minute după scufundarea în locul epavei Titanicului.

OceanGate, care a perceput 250.000 de dolari pentru călătoriile la epava Titanicului, și-a suspendat ulterior incidentului toate operațiunile, în așteptarea unei anchete care este încă în desfășurare.

„Vreau să le arăt oamenilor din întreaga lume că, deși oceanul este extrem de puternic, poate fi minunat și plăcut, și poate schimba într-adevăr viața, dacă procedezi într-un mod corect”, a declarat Connor pentru Wall Street Journal, informează The Independent.

Connor lucrează cu Patrick Lahey, un scafandru experimentat și designer de submersibile, care a fost co-fondator pentru Triton Submarines. Împreună vor face călătoria într-un submarin cunoscut sub numele de Triton 4000/2 Abyssal Explorer – unul dintr-o gamă de submersibile produse de companie.

Este folosită tehnologie care nu era disponibilă acum cinci ani 

Connor a spus că vehiculul utilizează o nouă tehnologie care nu era disponibilă acum cinci ani.

„Patrick s-a gândit și a schițat acest proiect de peste un deceniu. Dar nu aveam materialele și tehnologia”, a spus Connor. „Nu puteai să construiești acest submarin acum cinci ani.”

Potrivit site-ului web al companiei, Triton este cel mai adânc submarin de scufundare din lume și este promovat ca având capacități „de neegalat”.

„Ceea ce trebuie să facem este să construim un submarin care să se poată scufunda la [adâncimile de la nivelul Titanic] în mod repetat și în siguranță, și care să demonstreze lumii că se poate face asta”, a spus Lahey.

În prezent, nu se știe când Connor și Lahey plănuiesc să facă călătoria către locul epavei Titanicului. Miliardarul a fost critic la adresa fondatorului  OceanGate care a murit, Stockton Rush, și a descris abordarea sa cu privire la explorarea apelor adânci drept „prădătoare”.

Pe 18 iunie 2023, Rush a fost ucis instantaneu alături de Hamish Harding, Stockton Rush, Shahzada și Suleman Dawood și Paul-Henri Nargeolet în submersibilul Titan. Submarinul a explodat sub o presiune enormă a apei, ca urmare a slăbiciunii structurale sau a unei probleme cu trapa.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de...
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Dana Marijuana trăiește dintr-o pensie de boală, dar face eforturi să-și crească veniturile. Din ce câștigă...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cine îl poate convinge pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru prezidențiale?
Newsweek
Recunoașteți personajul? Actorul ce a rămas profesor de română toată viața. A murit uitat de public
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Adevărul despre cea mai fierbinte scenă din "Wolf of Wall Street". Ce s-a aflat despre Margot Robbie
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...