Un bărbat a ascuns timp de 40 de ani că a comandat uciderea soției, ca să fie împreună cu amanta. Ce l-a dat de gol acum

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu doua fotografii vechi cu un barbat si o femeie
Allen Morgan, în 1981, după uciderea soției, Carol Morgan. Foto: Bedfordshire Police

Un bărbat a fost găsit vinovat pentru că a comandat uciderea soției sale, în urmă cu mai bine de 40 de ani, pentru că voia să înceapă o nouă viață alături de amanta de atunci.

Allen Morgan, care acum are 74 de ani, avea o aventură când soția lui, Carol, a fost găsită moartă, cu urme de violență, în magazinul pe care cei doi soți îl aveau în Linslade, Bedfordshire, pe 13 august 1981.

Morgan avea o relație cu actuala lui soție, Margaret Morgan, de 75 de ani, dar în 1981 nu-și punea problema divorțului din cauza unor probleme financiare, spun anchetatorii, potrivit Sky News.

Carol fusese ucisă într-un mod foarte violent, având trupul și capul zdrobite, însă ucigașul nu a fost niciodată identificat.

Acum, Morgan a fost condamnat în unanimitate de un juriu pentru conspirație la crimă.

El a fost judecat alături de actuala soție, care a fost, de asemenea, acuzată de conspirație, însă aceasta a fost achitată.

Margaret Morgan, care se numea atunci Margaret Spooner, și-a părăsit soțul și s-a mutat împreună cu Morgan imediat după moartea lui Carol. Ulterior, cei doi s-au căsătorit și au rămas împreună până acum.

La momentul morții lui Carol nu au existat dovezi suficiente pentru a pune sub acuzare pe cineva pentru crimă, iar soțul ei nu a fost considerat suspect.

Cazul a fost redeschis de detectivii de la poliția din Bedfordshire în 2018, în urma unei analize a unei echipe specializate.

allen-morgan
Allen Morgan FOTO: Bedfordshire Police

Astfel, s-a descoperit că un martor, care avea 17 ani la momentul crimei, s-a dus în 2021 la poliție și a spus că Morgan îl întrebase cu ani în urmă dacă știe pe cineva care l-ar putea ajuta să-și ucidă soția.

În timpul procesului s-a aflat că ucigașul a furat bani dintr-un sertar secret din biroul magazinului, acest lucru sugerând că i s-au dat informații de la persoane din interior și că banii erau în fapt plata pentru crimă, spune poliția din Bedfordshire.

Inspectorul șef Brian Prickett, care a condus ancheta inițială între 1981 și 1983, a declarat: „Uciderea lui Carol Morgan a fost brutală, iar scena crimei îmi va rămâne în minte pentru totdeauna. Faptul că acest caz a rămas nerezolvat timp de peste patru decenii a rămas ca un spin în inima tuturor ofițerilor care au lucrat la caz”.

Detectivul Carl Foster, de la poliția din Bedfordshire, a declarat: „Carol a fost efectiv ștearsă din toate amintirile, inclusiv din mintea propriilor copii care au crescut fără mama lor, fiind crescuți de bărbatul responsabil de moartea ei. Allen Morgan a avut mai mult de 40 de ani de libertate pe care Carol nu o va avea niciodată. Azi s-a confruntat în sfârșit cu justiția pentru rolul pe care l-a jucat în uciderea ei”.

Avocatul acuzării, Shan Saunders, a declarat: „Timp de decenii, Allen Morgan a ascuns adevărul despre cum a murit Carol. Dar 40 de ani mai târziu, o analiză amănunțită a dovezilor adunate de echipa de anchetatori și noi probe furnizate de un martor au fost suficiente pentru a-l lega de moartea lui Carol”.

Allen Morgan își va afla pedeapsa pe 31 iulie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri