Biroul de medicină legală din Massachusetts a concluzionat că un adolescent care a mâncat un chips care conținea o concentrație mare de compus chimic extras din ardei iute, a murit în septembrie anul trecut în urma unui atac de cord.
Harris Wolobah, care avea o malformație cardiacă congenitală, a răspuns unei provocări online - „One Chip Challenge” - care implica ingerarea unui chips ultra-picant produs de Paqui, cu ardei din speciile Carolina Reaper și Naga Viper.
Paqui a retras de la vânzare în mod voluntar produsul, care era ambalat într-o cutie în formă de sicriu, după moartea lui Wolobah, potrivit CNN.
Biroul de medicină legală a confirmat joi pentru CNN că Wolobah a murit în urma unui stop cardiorespirator, după ce a consumat o substanță alimentară „cu o concentrație mare de capsaicină”. Capsaicina este substanța chimică condimentată, naturală, din ardeiul iute.
Ardeiul Carolina Reaper se clasează chiar sub spray-ul cu piper pe scara Scoville, care măsoară intensitatea de iute din ardei.
Naga Viper este mai picant, ajungând la aproximativ 1,2 milioane de unități pe această scară. Este mult mai picant decât un ardei jalapeño, care are aproximativ 5.000 de unități pe scara Scoville.
„Paqui’s One Chip Challenge a fost adresat numai adulților, pe etichetă menționându-se clar și vizibil faptul că produsul nu este destinat copiilor sau persoanelor sensibile la alimente picante sau cu afecțiuni medicale”, a declarat un purtător de cuvânt al Paqui pentru CNN.
„Am văzut informații tot mai multe despre adolescenți și alte persoane care nu țin cont de aceste avertismente. Drept urmare, în timp ce produsul a respectat standardele de siguranță alimentară, am colaborat cu comercianții pentru a scoate în mod voluntar produsul de pe rafturi, în septembrie 2023”, a mai spus acesta.
Editor : D.C.