Acesta a spus, pentru BBC, că Departamentul Apărării i-a furnizat președintelui Obama „toate opțiunile pentru orice situație neprevăzută”.
„Le-a văzut, noi suntem pregătiți. Suntem gata să plecăm” în misiune, a subliniat șeful Pentagonului. În opinia sa, serviciile de informații americane vor arăta că nu rebelii sunt cei care au folosit arme chimice în Siria, și regimul președintelui Bashar al-Assad.
Intervenţia militară plănuită de Administraţia Obama în Siria nu ar dura mai mult de două zile, scrie cotidianul The Washington Post. În atac ar urma să fie folosite rachete lansate de pe navele de război sau bombardiere cu rază mare de acţiune.
Și oficialii de la Londra par deciși să participe la o operațiune militară impotriva Siriei.
„Noi, Statele Unite și mai multe țări, inclusiv Franța, nu putem accepta, în secolul al XXI-lea, ideea că armele chimice pot fi folosite în condiții de impunitate”, a declarat șeful diplomației de la Londra, William Hague.
În opinia sa, Consiliul de Securitate ONU, divizat în privința Siriei, nu și-a „asumat responsabilitățile ce îi revin”, motiv pentru care este posibil un răspuns „conform legislației internaționale”, dar „fără unitate deplină în Consiliul de Securitate”.
Ministrul sirian de Externe Walid Mouallem a spus, marţi, că ţara sa va apăra în cazul unor lovituri militare occidentale şi că dispune de mijloace de apărare care vor surprinde lumea, adăugând că lupta impotriva rebelilor va continua.
„Avem două opţiuni: fie să ne predăm, fie să ne apărărm cu mijloacele de care dispunem. A doua opţiune este cea mai bună: ne vom apăra”, a declarat el într-o conferinţă de presă la Damasc.