Video „Scenariu de coșmar”: Un bărbat a fost salvat din Golful Mexic, unde plutea pe o ladă frigorifică în apele agitate de uraganul Milton

Data publicării:
barbat salvat golful mexic
Joi, salvatorii l-au găsit pe bărbat la aproximativ 48 km în largul Longboat Key, Florida. Sursa foto: captură video X

Un echipaj al Gărzii de Coastă din SUA a salvat cu elicopterul un bărbat care a rămas agățat de o ladă frigorifică în Golful Mexic, după ce barca sa a rămas blocată peste noapte în apele agitate de uraganul Milton, conform The Guardian.

Bărbatul se afla la bordul unei nave de pescuit care s-a blocat miercuri în largul Madeira Beach, Florida, cu câteva ore înainte ca uraganul să atingă uscatul, a declarat ofițerul de presă al pazei de coastă Nicole Groll. Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a putut să trimită un mesaj SOS prin stația radio către paza de coastă înainte să se piardă contactul cu acesta în jurul orei 18.45.

Dar, joi, salvatorii l-au găsit pe bărbat la aproximativ 48 km în largul Longboat Key, Florida, agățat de o ladă frigorifică deschisă, arată un videoclip furnizat de paza de coastă. În videoclip se vede cum un scafandru a fost coborât dintr-un elicopter și a înotat să ajute și să preia bărbatul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest om a supraviețuit într-un scenariu de coșmar chiar și pentru cel mai experimentat marinar”, a spus oficialul pazei de coastă Dana Grady.

Echipele de salvare au continuat să ajute locuitorii din Florida după ce uraganul Milton a lovit comunitățile de pe coastă, unde a distrus case și a umplut străzile cu noroi, generând un baraj de tornade mortale. Cel puțin șase persoane au murit.

Printre cele mai dramatice salvări, se numără acțiunea ofițerilor din Hillsborough County care au găsit un băiat de 14 ani plutind pe o bucată de gard.

În ciuda distrugerilor, mulți oameni și-au exprimat ușurarea că Milton nu a fost mai rău. Uraganul a scutit Tampa de o lovitură directă, iar furtuna letală de care se temeau oamenii de știință nu s-a materializat.

Cel puțin 340 de persoane și 49 de animale de companie au fost salvate, a declarat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, joi după-amiază.

Ajunsă la doar două săptămâni după dezastrul provocat de uraganul Helene, furtuna a întrerupt curentul pentru peste 3 milioane de oameni, a inundat insule, a rupt acoperișul unui stadion de baseball și a răsturnat o macara de construcții.

Bărbatul salvat în largul coastei Floridei a fost dus la spitalul general din Tampa pentru îngrijiri medicale, a spus paza de coastă. Agenția a estimat că acesta a supraviețuit vânturilor de 121-145 km/h și valurilor de 7,6 metri înălțime în timpul nopții petrecute pe apă, agățat de o ladă frigorifică transformată în plută. Soarta bărcii sale rămâne necunoscută.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un doctor a mâncat șuncă, unt și ouă timp de 30 de zile: Ce a descoperit...
Digi FM
Două femei au fost date jos dintr-un avion pe motiv că au refuzat să-și acopere bustul: „Ne-au tratat ca pe...
Pro FM
CRBL nu-și mai ascunde sentimentele pentru iubita tinerică. Dovezile publice de iubire pentru Olga, aflată la...
Film Now
Adevăratul motiv pentru care Al Pacino a renunțat la alcool și droguri: „Nu știam ce se întâmplă cu mine!”
Adevarul
Personalitatea mai puțin știută a lui Vlad Țepeș: „Vorbea șase limbi, avea maniere alese și le fermeca pe...
Newsweek
Cine a primit, deja, 250 lei pe cardul de alimente? În ce zile intră banii la ceilalți beneficiari?
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Cum arată Isabella Rossellini, fiica lui Ingrid Bergman și fosta soție a lui Martin Scorsese, la 38 de ani de...
UTV
Pepe contesta acuzatiile Ralucai Pastrama: Batalia pentru custodia fetelor ajunge in instanta. „Daca ii dau...