În urma celor peste 5.200 de raiduri aeriene au fost distruse aproape două mii de camioane-cisternă, doar în Siria
„Teroriştii au încercat să scape de bombardamentele ruseşti prin schimbarea logisticii şi prin utilizarea unor noi rute pentru contrabanda cu petrol”, a declarat generalul Serghei Rudskoi, şef de operaţiuni.
Şeful diplomaţiei ruse nu exclude nici varianta ca ONU să coordoneze toate operaţiunile. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe a declarat în acest sens: „Vedem o schimbare de atitudine printre ţările noastre partenere, care până acum insistau că regimul Assad este ilegitim”.
Cea mai mare diferenţă între Occident şi Rusia în cazul războiului sirian constă în identificarea inamicilor. Statele Unite şi restul ţărilor grupate în coaliţia internaţională susţin că jihadiştii reprezintă principala ameninţare, în timp ce Moscova îi consideră periculoşi pe toţi oponenţii regimului Bashar al-Assad, chiar şi pe cei care au sprijin din Vest. Chiar ieri, într-un raid rusesc efectuat într-o suburbie a Damascului, a fost ucis un important lider al opoziţiei după ce baza în care se afla a fost lovită de cel puţin zece rachete. Bărbatul de 44 de ani conducea o grupare de 20 de mii de luptători şi urma să aibă un rol important la negocierile de pace de anul viitor.