Regina escrocheriei: Cum a reușit o femeie care s-a dat drept vrăjitoare și moștenitoarea unei mari averi să fure sute de mii de dolari

Data publicării:
Marianne Smyth, regina escrocheriei
Marianne Smyth își schimba des înfățișarea pentru a-și înșela victimele. Captură foto: The Guardian / Jonathan Walton

O femeie născută în SUA, care s-a prefăcut, printre altele, că este vrăjitoare, clarvăzătoare și că provine dintr-o familie irlandeză foarte bogată pentru a înșela mai multe victime de la care a furat sute de mii de dolari, a fost extrădată în Marea Britanie pentru a răspunde acuzațiilor, potrivit The Guardian.

Marianne Smyth este acuzată că a furat peste 170.000 de dolari de la cinci persoane pe care le-a cunoscut prin intermediul joburilor pe care le-a avut în cadrul unor companii de credite ipotecare din Marea Britanie.

Timp de mai mulți ani, Smyth s-a dat drept vrăjitoare, clarvăzătoare, investigator în cazuri de custodie a copiilor, pacientă care suferă de cancer, antrenoare de hochei și prietenă a unor mari vedete, precum actrița Jennifer Aniston, pentru a-și șantaja victimele.

Femeia pretindea, de asemenea, că este moștenitoarea unei averi de 30 de milioane de dolari. Smyth le-a promis victimelor că va investi banii în numele lor într-un cont bancar cu dobândă mare, dar care în realitate nu exista.

Cel mai impresionant caz este cel al lui Johnathan Walton, un producător de televiziune de la care Smyth a furat aproape 100.000 de dolari și care mai apoi a scos la iveală întreaga escrocherie într-un podcast foarte popular.

marianne-smyth-regina-escrocheriei
Marianne Smyth este acuzată că a furat cel puțin 170.000 de dolari de la victimele sale. Captură foto: The Guardian / Jonathan Walton

Walton i-a dat banii lui Smyth în perioada 2013-2017, după ce femeia l-a convins că are nevoie de această sumă pentru a se asigura că va câștiga moștenirea pentru care susținea că se luptă în justiție cu alți membri ai familiei din Irlanda.

Moștenirea nu era reală, iar Walton a aflat mai apoi că o parte din banii lui au fost folosiți pentru ca Smyth să achite o sumă pe care a fost obligată să o plătească în 2016, după ce s-a descoperit că a fraudat o agenție de turism pentru care a lucrat.

Smyth a fost arestată pe 23 februarie în statul american Maine, după ce a fost eliberată de la închisoare pentru fraudarea lui Walton, care a detaliat infracțiunile lui Smyth în cadrul podcastului Queen of the Con: The Irish Heiress (Regina escrocheriei: Moștenitoarea irlandeză).

Walton este cel care a dezvăluit locul în care Smyth s-a ascuns pentru a scăpa de autorități, înainte să fie arestată în Maine.

Smyth și-a ucis toți cei aproape 20 de câini pe care îi avea înainte să fugă în SUA

În 2009, poliția din Belfast plănuia să o aresteze pe Smyth, după ce mai multe victime de-ale ei au raportat-o autorităților. Smyth era acuzată de furt și fraudă în capitala Irlandei de Nord.

Smyth, însă, a reușit să fugă, după ce ar fi decis să omoare aproape 20 de câini de care avea grijă, potrivit dezvăluirilor făcute de fiica ei în podcastul lui Walton. „Mama mea l-a pus pe tatăl meu vitreg să omoare toți câinii pentru că nu era destul timp să le găsească altă casă.”

jennifer-aniston
Într-unul din cazuri, Smyth s-a prefăcut chiar că este Jennifer Aniston. Foto: Profimedia Images

Câțiva ani mai târziu, o persoană care a ascultat podcastul i-a dezvăluit lui Walton locul în care se ascunde Smyth. Walton a informat apoi poliția. Până atunci, aproape 50 de persoane din SUA au spus că au căzut plasă înșelătoriilor puse la cale de Smyth și că au pierdut, în total, 1 milion de dolari, potrivit The Guardian.

Smyth ar fi spus că se temea că dacă se va întoarce în Irlanda de Nord va fi omorâtă, potrivit unei transcrieri din instanță obținută de The Guardian.

„Se spunea că stiloul este mai puternic decât sabia, dar vă zic eu că podcastul este încă și mai puternic”, a spus Walton. „Singura mea dorință acum este să se facă dreptate în sfârșit pentru victimele din Irlanda de Nord.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Femeia 'vândută' de Ceaușescu în cea mai periculoasă țară din lume, ca la târgul de sclavi: nu vrea să revină...
Digi FM
Vlad Voiculescu, părăsit de parteneră după ce și-ar fi făcut cont pe Tinder. Eurodeputatul a reacționat: „Nu...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Eddie Murphy așteaptă ca fiul lui și fiica lui Martin Lawrence să-l facă bunic: “Mă aștept ca acest copil să...
Adevarul
Saga Festival a adus și emoții, nu doar frustrări: „Rita Ora, te așteptăm de o viață!” VIDEO
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
“Ai de-a face cu un dinozaur”. Ce creatură nu trebuie adoptată ca animal de companie, potrivit experților
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...