În imaginile obţinute de The New York Times apar şapte soldaţi din trupele fidele preşedintelui Bashar al Assad, încătuşaţi şi culcaţi la pământ, executaţi şi apoi aruncaţi, mai rău decât leşurile unor animale, într-un canal. Potrivit presei americane, brutalitatea de care dau dovadă rebelii pune într-o poziţie dificilă guvernele occidentale care îi susţin. Foarte multe grupări ale opoziţiei siriene nu au ezitat să-şi declare susţinerea pentru grupări islamiste radicale, inclusiv pentru reţeaua teroristă Al-Qaeda.
Statele Unite continuă pregătirile pentru o eventuală intervenţie armată în Siria. Potrivit presei de peste Ocean, prima fază ar fi un bombardament aerian de amploare, la care să ia parte bombardiere strategice care ar veni direct din SUA. O soluţie diplomatică a conflictului sirian pare din ce în ce mai îndepărtată, din cauza neînţelegerilor de la ONU între susţinătorii şi oponenţii lui Bashar al-Assad.
Statele Unite acuză Rusia că îşi foloseşte dreptul de veto ca să blocheze în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite orice rezoluţie împotriva Siriei. Mai multe ţări şi-au condiţionat orice implicare într-o viitoare intervenţie militară împotriva regimului de la Damasc de un mandat ONU.
Dovezile împotriva Damascului ar putea veni din Marea Britanie. Premierul David Cameron a declarat pentru BBC că în urma analizelor efectuate de experţii britanici, există dovezi incontestabile privind atacurile cu gaze chimice puse la cale de regimul Bashar al-Assad împotriva propriei populaţii.
Politicienii americani care susţin acţiunile militare împotriva regimului Bashar Al-Assad încearcă să convingă cetăţenii de necesitatea unui atac. Potrivit unui sondaj de opinie citat de publicaţia Huffington Post, 49 % dintre americani se opun unei intervenţii în Siria, în timp ce doar o treime dintre ei sunt de acord cu o operaţiune militară, iar restul de 20 % sunt indecişi.