„Să faci o virtute dintr-o emoție ... nu vreau să comentez, dar cam asta se întâmplă”, a spus Dan Suciu la Digi24.
Purtătorul de cuvânt a subliniat că BNR, atunci când dă mesaje despre soliditatea sistemului bancar nu o face ca să dea populației „un ceai de tei”, ci pentru că are constrângeri legale.
„Domnul Frunda nu face decât să arate, încă o dată, cât de solid şi cât de eficient este sistemul bancar din România. Noi, la Banca Națională, când dăm mesaje despre băncile românești cu capital grecesc nu o facem pentru că vrem să liniștim lumea dându-i un ceai de tei. Avem constrângeri legale care ne cer să dăm informații de bună calitate, corecte și extrem de complete. (...) Atunci când spunem că băncile cu capital grecesc, care sunt bănci româneşti, sunt solide, sunt solvabile, au lichiditate şi active valoroase, o spunem cu greutatea legii din spate şi cu credibilitatea pe care o are conducerea acestei instituţii (BNR, n.r.) foarte serioase”, a declarat Dan Suciu în emisiunea „Jurnalul de Seară”.
„Faptul că domnul Frunda are posibilitatea, pe care i-o dă sistemul bancar, să opteze pentru orice bancă mi se pare un lucru foarte sănătos. 98% din depozitele din România sunt sub 100.000 de euro. Deci ele sunt garantate automat, indiferent în ce bancă sunt depuse”, a insistat Dan Suciu.
„Așa că, pe de o parte, avem niște emoții, ele pot fi îndreptățite, justificate, nu vreau să le comentez, pe de altă parte avem argumentele și credibilitatea unei instituții și constrângerile legii”, a conchis purtătorul de cuvânt al BNR.