Potrivit Financial Times, cei trei giganţi ai industriei muzicale consideră că sistemul care ar trebui să şteargă automat melodiile încărcate pe YouTube fără acordul autorilor nu este perfect funcţional. Astfel ,YouTube, care este un serviciu al grupului Google, ar găzdui practic muzică piratată.
Este o acuzaţie pe carte platforma video o respinge. Reprezentanţii YouTube au declarat că filtrul site-ului detectează şi şterge automat 99,5% din conţinutul piratat postat de utilizatori.
Casele de discuri nu sunt mulţumite de acest procent şi spun că diferenţa de jumătate de procent reprezintă sute de mii de videoclipuri uploadate ilegal. Ba mai mult, Universal Music nu crede în datele publicate de YouTube. Casa de discuri spune că până la 40% dintre copiile melodiilor sale rămân pe plaftofma video, fără să fie şterse.
Autorităţile americane au invitat marii jucători din industria muzicii să aducă propuneri pentru adaptarea legii drepturilor de autor la noua piaţă digitală. Potrivit actualelor prevederi, valabile din 1998, site-uri precum YouTube nu pot fi trase la răspundere pentru conţinutul piratat pe care îl încarcă utilizatorii.