Prince, acuzat de fostele iubite de abuz fizic și emoțional într-un documentar ce urmează să fie lansat

Data publicării:
Prince
Noi acuzații foarte grave la adresa lui Prince ies la iveală / Sursă foto: Profimedia

Mai multe foste iubite ale lui Prince l-au acuzat de abuz fizic și emoțional într-un documentar de nouă ore, încă nelansat, potrivit The New York Times, citat de USA Today.

Filmul realizat de Ezra Edelman, la care s-a lucrat aproape cinci ani, include interviuri cu zeci de foști parteneri de afaceri, iubite, prieteni și asociați ai lui Prince. Documentarul a fost subiectul multor discuții între creatorii filmului și reprezentanții lui Prince.

Pe lângă detalii despre talentul său artistic, în documentar se află detalii despre defectele sale, acuzații de abuz fizic și emoțional, relatări despre propria copilărie abuzivă și despre abandonarea tinerei sale soții Mayte Garcia după ce cuplul și-a pierdut copilul, relatează Times.

Într-o declarație transmisă USA TODAY, Prince Legacy LLC – care cuprinde membrii familiei regretatului cântăreț – și editorul muzical și compania de management al talentelor Primary Wave Music au declarat: „Cei care au responsabilitatea de a îndeplini dorințele lui Prince îi vor onora creativitatea și geniul.

„Lucrăm să rezolvăm problemele legate de documentar, astfel încât povestea lui să poată fi spusă într-un mod corect din punct de vedere faptic și să nu îi caracterizeze greșit sau să îi senzaționalizeze viața”, se arată în declarație. „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să împărtășim darurile lui Prince și să sărbătorim impactul său profund și de durată asupra lumii.”

Acuzațiile de abuz fizic și emoțional

Filmul include interviuri cu mai multe foste iubite ale lui Prince, printre care Jill Jones, care și-a amintit de o noapte din 1984, când ea și o prietenă l-au vizitat pe cântăreț într-un hotel.

Jones a susținut că după ce artistul i-a sărutat prietena, ea l-a pălmuit. Ea și-a amintit că el a spus: „Acesta nu este un film ”. Cei doi au început să se bată, iar Jones susține că Prince a început să-i lovească prietena în mod repetat cu pumnii în față. Ea nu a depus acuzații după ce managerul lui i-a spus că îi va pune capăt carierei, dacă va face asta. Ea l-a iubit și și-a dorit în continuare să fie cu el, așa că au rămas împreună încă mulți ani după aceea, a spus ea în documentar.

Susannah Melvoin, sora geamănă a chitaristei de la The Revolution, Wendy Melvoin, a avut și ea o relație cu Prince. Ea își amintește că, după ce s-au mutat împreună, el îi verifica telefonul mobil și o descuraja mereu atunci când ea își dorea să plece de acasă.

Interviu cu fosta soție a lui Prince, Mayte Garcia

Filmul prezintă și un interviu cu fosta soție a lui Prince, Mayte Garcia. Documentarul vorbește despre prima lor întâlnire, pe când ea avea doar 16 ani, iar superstarul avea 35 de ani. Artistul a fost fascinat după ce a urmărit o înregistrare în care Mayte dansa din buric. Într-o scrisoare pe care Prince i-a trimis-o, prezentată în documentar, cântărețul îi transmitea că o iubește "pentru că nu are o istorie". "Unul dintre motivele principale pentru care te iubesc și te venerez este faptul că nu ai o istorie. Și ce e și mai frumos este că nici nu-ți dorești una", notează USA Today.

Garcia a rămas însărcinată, iar fiul lor s-a născut la opt luni de sarcină. Cuplul a descoperit că băiatul avea sindromul Pfeiffer de tip 2, era lipsit de capacitatea de a respira singur și au luat decizia să renunțe la susținerea aparatelor care îl ajutau să se mențină în viață. La scurt timp după aceea, Prince se afla într-un avion pentru un spectacol în Miami, conform documentarului.

Garcia și-a amintit un incident la o săptămână după moartea copilului lor, când Prince a intrat în cameră și a găsit-o plângând pe podea, și a anunțat-o că Oprah va intervieva cuplul acasă în acea dimineață. Garcia a spus că Prince i-a cerut să nu meționeze în interviu despre moartea copilului lor și, în cele din urmă, treptat, s-a îndepărtat de ea. Căsătoria s-a încheiat curând, dar în film, Garcia nu îl critică, relatează Times.

Și-a dorit mereu să dețină controlul

Unii dintre foștii colaboratori ai lui Prince, inclusiv membri ai The Revolution, trupa sa, și-au amintit cum artistul își dorea să controleze totul.

Lisa Coleman, membră a trupei, și-a amintit în documentar că atunci când muzicienii au cerut o plată mai bună, Prince le-a spus că dacă îl iubesc cu adevărat, nu vor cere mai mult. Când membrii trupei au amenințat că vor pleca, cântărețul le-a spus că merg la cacealma, iar grupul s-a desființat în 1986.

Wendy Melvoin și-a amintit în documentar că, într-o perioadă din viața lui Prince, când a devenit mai religios, el i-a cerut să-și renunțe la homosexualitate ca o condiție prealabilă pentru a reuni trupa The Revolution. Povestea vine în contrast cu adorația de odinioară a lui Prince pentru libertatea ei sexuală. A fost una dintre zecile de părți din film pe care moștenitorii lui Prince le-au contestat și au cerut să fie schimbate sau îndepărtate, potrivit Times.

Copilăria abuzivă a lui Prince, dezvăluită în documentar

Pe baza interviurilor din documentar, se spune că Prince ar fi fost dat afară din casa mamei sale la vârsta de 12 ani și din casa tatălui său la 14 ani.

Sora lui Prince, Tyka Nelson, și-a amintit de abuzurile continue ale tatălui lor. Mai târziu, documentarul amintește de înstrăinarea dintre Prince și familia sa. Filmul analizează căutarea continuă a artistului după laudele părinților. Mai târziu, atunci când cariera sa a atins apogeul, pe fondul multiplelor încercări de reconciliere, filmul îl arată pe tatăl lui Prince încercând să-și asume creditul pentru succesul său în interviuri.

The Times a relatat că, atunci când echipa lui Edelman a organizat o proiecție pentru reprezentanții lui Prince, un avocat care reprezenta familia artistului a prezentat echipei de filmare 17 pagini de modificări solicitate. Echipa lui Edelman a făcut unele ajustări, dar reprezentanții lui Prince au fost, în continuare, nemulțumiți.

În iulie, Variety a raportat că documentarul masiv este imposibil de realizt,  moștenitorii lui Prince susținând că filmul includea mai multe „incorectitudini faptice”.

Într-o declarație transmisă Times, Netflix a confirmat că problemele cu moștenitorii au fost una dintre cauzele blocării documentarului, dar nu au refuzat să ofere mai multe detalii. 

„Acest proiect documentar s-a dovedit la fel de complex ca Prince însuși”, se arată în declarație. „Am documentat cu meticulozitate viața lui Prince și am muncit din greu pentru a susține seria lui Ezra. Dar există încă probleme contractuale semnificative".

Cântărețul a murit în 2016 în complexul său din Minneapolis, la vârsta de 57 de ani. Datele publice publicate la șase săptămâni după moartea sa au arătat că a murit din cauza unei supradoze accidentale de fentanil.

Editor : B. G.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...