Video Prima ieşire în spaţiu a doi astronauţi chinezi care lucrează la viitoarea staţie spaţială a Chinei

Data actualizării: Data publicării:
China: Chinese Space Station Astronaut First Aboard Stepped Outside
Un chinez urmăreşte la TV momentul în care astronauţii ies în afara primului modul al viitoare staţii spaţiale a Chinei. Foto.: Profimedia Images

Televiziunea de stat chineză a transmis imagini cu astronauţii Liu Boming, 54 de ani, şi Tang Hongbo, 45 de ani, care au părăsit staţia spaţială chineză în costume spaţiale, pentru o misiune de câteva ore, informează agenţiile internaţionale de presă.

Inginerii chinezi au dezvoltat pentru această misiune un nou costum spaţial care cântăreşte aproximativ 100 de kilograme, care se presupune a fi mai confortabil de purtat, precum şi pentru a face posibilă desfăşurarea unor misiuni mai îndelungate în spaţiu, notează DPA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Evenimentul marchează a doua ieşire în spaţiu pentru astronauţii chinezi, după cea a lui Zhai Zhigang, care a ieşit în exteriorul navei spaţiale Shenzhou 7 în 2008, într-o misiune care a durat doar aproximativ 20 de minute, informează Agerpres.

Trei astronauţi chinezi au decolat pe 17 iunie din Deşertul Gobi (nord-vestul Chinei), iar vehiculul lor spaţial s-a conectat la modulul Tianhe, singurul dintre cele trei ale staţiei spaţiale deja pe orbită, pentru o misiune de trei luni.

Astronauţii sunt responsabili pentru construirea staţiei şi, duminică dimineaţă, doi dintre ei au ieşit împreună în spaţiu pentru a lucra acolo, a anunţat Agenţia Spaţială Chineză pentru zboruri cu echipaj.

Acesta este primul dintre cele patru zboruri spațiale cu echipaj uman care vor finaliza stația spațială a țării până la sfârșitul anului viitor.

Shenzhou-12, adică „Nava divină”, este a treia din cele 11 misiuni necesare construirii stației spațiale a Chinei. Construcția a început în aprilie odată cu lansarea pe orbită a lui Tianhe – sau „Armonia Cerurilor”, primul și cel mai mare dintre cele trei module ale stației. Echipajul va locui în următoarele trei luni pe Tianhe, un cilindru de 16,6 metri lungime și cu un diametru de 4,2 metri.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri