Preparate culinare din plastic, în Japonia

Data publicării:
plastic food

Sushi, coaste de porc sau supă cu tăiței - aceste preparate japoneze sunt foarte apetisante, numai că sunt făcute din plastic.

„Restaurantele expun aceste preparate din plastic pentru a atrage clienţii. Sunt utile pentru că uneori este dificil să alegi doar din meniu, dar, cu aceste replici, vei şti ce vei avea pe masă”, explică Katsuyoshi Yamashita, unul din producătorii exponatelor.

Mâncarea de plastic din vitrinele restaurantelor îi ajută mult pe turiştii din Tokyo. În cele mai multe localuri, meniurile nu sunt traduse în engleză, iar personalul nu vorbeşte o limbă străină.

„Arăt felul de mâncare şi doar spun "Vreau asta şi asta". Este mult mai uşor pentru că să aleg dintr-o listă este imposibil. Cu mâncarea de plastic, decid ce să iau”, spune un turist italian, Alberto Pellegrini.

Invenţia este atât de apreciată în Japonia încât s-au scris şi cărţi pe această temă.

Iniţial, copiile de plastic ale felurilor de mâncare se făceau manual, dar cererea este atât de mare încât acestea sunt fabricate în prezent la scară industrială. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri