Povestea inedită a unui cuplu de pensionari care s-a mutat din Mexic în Grecia. De ce au ales să facă asta

Data actualizării: Data publicării:
Un cuplu din America a decis să ia totul de la capăt într-o țară cu totul nouă de două ori în două decenii. Inițial cei doi au plecat din statele Unite ale Americii în Mexic. Sursa Foto: Profimedia
Un cuplu din America a decis să ia totul de la capăt într-o țară cu totul nouă de două ori în două decenii. Inițial cei doi au plecat din statele Unite ale Americii în Mexic. Sursa Foto: Profimedia

Un cuplu din America a decis să ia totul de la capăt într-o țară cu totul nouă de două ori în două decenii. Inițial cei doi au plecat din statele Unite ale Americii în Mexic. De mai bine de un an au lăsat Mexicul în urmă și s-au mutat în Grecia pentru a se bucura mai mult de liniște și de plajă, conform spuselor celor doi, potrivit CNN

Patricia Mahan și Dan Matarazzo sunt căsătoriți de 37 de ani și au părăsit America de Nord pentru Mexic în 2006, iar câțiva ani mai târziu, la bătrânețe, au decis că este timpul pentru o nouă schimbare în viața lor. Agitația și poluarea orașului i-a determinat pe cei doi să își dorească să trăiească într-o țară mai liniștită. Știau că își dorescăsă trăiască la malul mării și să experimenteze din nou o cultură diferită într-un "mod aventuros, dar simplu". Au ales Grecia pentru numeroasele sale plaje, dar și pentru că este o țară mult mai accesibilă.

„Am vrut să ne mutăm lângă mare, în primul rând. Într-un loc accesibil”, au declarat cei doi. 

„Într-o zi i-am spus: Uite, găsește-mi un loc unde viața noastră ar putea fi la fel de bună sau mai bună decât este aici, în Mexic, și voi merge. Ne doream viața de sat, dar aveam nevoie să fim aproape de facilități precum facilități medicale de ultimă generație, aeroport în apropiere, piețe săptămânale ale fermierilor și supermarketuri și magazine de tot felul pentru a ne mobila casa”, a spus Mahan.

După ceva mai multe cercetări, cuplul a găsit o proprietate accesibilă, în Kritsa, un sat de pe Insula Creta și au călătorit până acolo pentru a o vedea în aprilie 2023. A fost dragoste la prima vedere pentru ambii. 

„Era pașnic și liniștit. Ne-am simțit ca acasă”.

Au cumpărat o casă din piatră cu două dormitoare cu 137.000 de euro, care fusese anterior o brutărie pe nume „Sofia”. 

„Ne-au plăcut vibrațiile casei și am simțit că poate avea o karma bună”, au explicat cei doi. 

Cum a fost pentru cei doi adaptarea la o țară nouă 

În septembrie 2023, cei doi au lăsat Mexicul în urmă și s-au mutat în Creta, intrând în țară cu vize de tip D, care le permiteau să rămână aici până la un an. Cei doi povestec că în ciuda faptului că și-au dorit o schimbare, teama de necunoscut nu a întârziat să apară.

„O mare parte din legătura noastră cu ceea ce făceam ne este luată. Întregul nostru cerc social a dispărut. Acea familiaritate de a ști unde să găsești o pizza bună sau locuri unde ai garanția că vei primi o pizza proastă. Lucrurile de bază... Trebuie să o luăm de la capăt. Și știți, există o veche zicală: 'Este greu să-ți faci prieteni noi și vechi'”, au mai spus cei doi. 

Însă odată ajunși în Kritsa, cei doi au fost copleșiți de „bunătatea și generozitatea” localnicilor, care i-au îmbrățișat cu căldură.

„Când ne-am mutat pentru prima dată în căsuța noastră de piatră, toți vecinii ne-au adus daruri cu alimente și produse”, spune Mahan.  

Ei s-au acomodat rapid cu viața din sat, situat la aproximativ 12 minute de mers cu mașina de orașul Agios Nikolaos din estul Cretei, și s-au simțit imediat în siguranță acolo. Mahan și Matarazzo merg în mod regulat în drumeții și își petrec după-amiezele pe plajă citind și înotând înainte de a merge acasă pentru cină. Ei spun că iubesc liniștea din Kritsa și simt că stilul lor de viață este mult mai sănătos acum.

„Mâncarea pe care o consumăm aici este locală și de sezon”, spune Mahan. 

Mahan și Matarazzo și-au făcut mulți prieteni noi, inclusiv unii din alte părți ale lumii, în special din Marea Britanie, Scandinavia și Franța, care s-au mutat în zonă. 

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce rol are al treilea compartiment al mașinii de spălat: puțini știu la ce folosește de fapt acesta
Digi FM
Două femei au fost date jos dintr-un avion pe motiv că au refuzat să-și acopere bustul: „Ne-au tratat ca pe...
Pro FM
"Povești din dormitor". Loredana Groza, într-o salopetă super mulată și transparentă, ședință foto ad-hoc în...
Film Now
Ridley Scott, către Paul Mescal, înainte de începerea filmărilor la „Gladiatorul 2”: Nervii tăi nu-mi fac...
Adevarul
Un român a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume. „Ai reușit, Adrian, ai scris...
Newsweek
În ce zile din octombrie sunt încărcate cardurile de alimente? Plățile se fac și în 10 zile
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Fiica lui Michael Douglas și a actriței Catherine Zeta-Jones calcă pe urmele părinților. Cât de talentată...
UTV
Jennifer Lopez face dezvaluiri emotionante despre divortul de Ben Affleck in primul interviu acordat dupa...